Ingezonden persbericht


Persbericht

MILLENNIUM 3: gerechtigheid

De laatste mogelijkheid de film te zien in een persvoorstelling Maandag 15 maart - 10.30 uur
UPI Screeningroom, Kon. Wilhelminaplein 2-4, Amsterdam

Vanaf 25 maart 2010 te zien in de bioscoop

Zowel thuis als in de bioscoop blijft de MILLENNIUM-trilogie het Nederlandse publiek in zijn greep houden. Inmiddels zijn meer dan 1.5 miljoen boeken in de Nederlandse vertaling in de Benelux over de toonbank gegaan en geniet men massaal van de films MILLENNIUM 1: mannen die vrouwen haten en MILLENNIUM 2: de vrouw die met vuur speelde.

Vanaf 25 maart is MILLENNIUM 3: gerechtigheid te zien in de bioscoop. In deze uitermate sterke verfilming van het derde deel van de Millennium-trilogie, komen alle lijnen op fascinerende wijze samen. Een alles beslissende finale om naar uit te kijken.

Voor diegenen die MILLENNIUM 3: gerechtigheid nog niet gezien hebben, vindt maandagochtend 15 maart nog één persvoorstelling plaats. Namens Benelux Film Distributors / Lumière nodigen wij u daarvoor van harte uit. De persvoortselling vindt plaats in de screeningroom van UPI, Koningin Wilhelminaplein 2-4 te Amsterdam, aanvangstijd 10.30 uur. Speelduur : 148 minuten.

High res foto's en de poster kan men downloaden van de link : http://tinyurl.com/m3-poster-stills

MILLENNIUM 3: gerechtigheid
Nadat Lisbeth Salander een levensbedreigende aanslag heeft overleefd, wordt ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden : Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkwist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover in zijn blad Millennium publiceren. Vooalsnog vertrouwt Salander niemand en zeker Blomkwist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

Met Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Peter Andersson, Annika Hallin, Per Oscarsson, Yasmine Garbi. Naar een scenario van Jonas Frykberg en Ulf Ryberg. Regie : Daniel Alfredson. Kijkcijfer : 12, angst, geweld, grof taalgebruik. Speelduur : 148'.

Jan De Clercq van Lumière, het bedrijf dat het Nederlandse publiek de afgelopen jaren liet kennismaken met succesvolle crimireeksen zoals The Killing, Henning Mankell's Wallander, Sjöwall en Wahlöö's Beck, Hakan Nesser's Van Veeteren en Gunnar Staalesen's Varg Veum : De indrukwekkende inspanning van distributeur Benelux Film Distributors en uitgeverij Signatuur, de overweldigende media-aandacht en de zeer positieve recensies, hebben de boeken en de films vanaf midden 2009 naar een blockbuster niveau gebracht. Ze hebben ervoor gezorgd dat Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist onsterfelijk zijn en uitgegroeid tot ware crimi-iconen.

De bestsellers van Stieg Larsson verfilmd
Een duistere setting, een verpletterend goed geconstrueerd plot en twee bijzonder sterke hoofdpersonages:
Lisbeth Salander (Noomi Rapace), een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw tevens een computerhacker van wereldklasse, en Mikael Blomkwist (Michael Nyqvist), een charmante kritische journalist, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium.
Ingezonden persbericht