Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Lancering kinderboek, Groen denken en doen

Op 15 maart 2010, lanceren wij ons kinderboek met de titel 'Groen denken en doen'. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij deze feestelijke bijeenkomst.

De bijeenkomst vindt plaats in de Bush van Burgers' Zoo te Arnhem en start om 10.45 uur. Na de officiële overhandiging van het boek door de voorzitter van het Hoveniers Informatiecentrum aan Lodewijk Hoekstra (presentator van het RTL4 tv-programma Eigen Huis & Tuin) zullen leerlingen van groep 7 van basisschool De Laarakker samen met hem een aantal doe-activiteiten uit het boek gaan uitwerken. Voor de pers is dit het moment om foto's te nemen en de betrokkenen te interviewen. Een persmap met digitaal beeldmateriaal is beschikbaar en uiteraard ontvangt u een exemplaar van het boek.

Het boek betrekt kinderen interactief bij diverse beroepen in de groene sector! Het staat vol met leuke doe-opdrachten en kinderen worden op een leuke manier geconfronteerd met de diverse beroepen in de groene sector. Kortom; een boek dat qua vorm, uitvoering en inhoud kinderen actief stimuleert om bezig te zijn met groen.

Kinderen op onderzoek in het groen!

Taco en Sofie zijn beide 11 jaar en gek op computeren, volleybal en korfbal, vakantie en bloemen, planten en bomen. Het zijn twee nieuwsgierige kinderen die graag op onderzoek uitgaan. In dit boek vertellen zij wat zij ontdekt hebben over bloemen, planten en bomen en geven ze leuke doe- en knutseltips. Zo ontwerpen ze tuinen, bouwen vijvers, maken boomhoogtemeters en nog veel en veel meer. Verder onderzoeken zij of ze het leuk zouden vinden om later met planten en bomen te gaan werken en wat ze dan precies zouden kunnen gaan doen. Dus interviewen ze boomverzorgers, hoveniers, dak- en gevelbegroeners en andere groene vakmensen. Ze leren van alles, komen op hele bijzondere plekken, hebben een waanzinnig leuke tijd gehad en ze weten het nu zeker. Als je van bloemen, planten en bomen houdt, dan zijn er waanzinnig veel leuke beroepen in het groen te vinden.

Wij hopen u op 15 maart te mogen te verwelkomen om 10.45 uur. Mocht u aanwezig willen zijn, dan vragen wij u een e-mail te sturen naar info@hoveniersinfo.nl. U ontvangt vervolgens een bevestiging en routebeschrijving.Ingezonden persbericht