Provincie Noord-Brabant

István Eperjesy en Marjan van Randeraat in Bois-le-Duczaal

Orgelconcert in Provinciehuis

In de Bois-le-Duczaal van het Provinciehuis wordt maandag 15 maart een concert gegeven door István Eperjesy op orgel en Marjan van Randeraat op cello. Het concert begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur zijn bezoekers welkom voor een kopje koffie of thee. De toegang is gratis. Om 21.00 uur is het concert afgelopen.

István Eperjesy (1969) begon al op zeer jonge leeftijd met orgelspelen. Hij studeerde orgel bij Jan van de Laar op het fraaie Robustelly-orgel in Helmond. Hij nam deel aan internationale orgelconcoursen en volgde verschillende interpretatie-cusussen. Regelmatig treedt hij op als orgelsolist. Als kerkorganist is hij verbonden aan diverse kerken in regio Helmond/Eindhoven. In het dagelijks leven is hij Software Engineer bij Bosch Rexroth Electric Drives & Controls te Eindhoven.

Australië Marjan van Randeraat (1965), kwam op 9-jarige leeftijd vanuit haar geboorteland Australie naar Nederland, waarna zij begon met cellolessen. Na haar vwo-examen ging ze voor een half jaar terug naar Australie, onder meer voor cellolessen aan het conservatorium van Brisbane. Daarna begon ze haar conservatoriumstudie cello bij Robert Dispa in Arnhem, waar zij in 1991 haar diploma haalde. Marjan werkt als cellodocente op de muziekscholen in Geldrop, Nuenen, Veldhoven, Bergeijk en Valkenswaard. Daarnaast is ze al vele jaren actief in diverse projecten voor barokmuziek, kamermuziek en in symfonie- en harmonieorkesten, waarmee ze concerten gaf in bijvoorbeeld Praag en China.