Gemeente Rotterdam

2010 | 10

12 maart 2010

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 15 t/m 21 maart 2010

Burgemeester Aboutaleb opent Landelijke Aangifte Dag

Burgemeester Aboutaleb opent op zaterdag 13 maart 9.45 uur de jaarlijkse Landelijke Aangifte Dag in de Burgerzaal van het Stadhuis, Coolsingel 40. Tijdens deze dag vullen studenten belangeloos de aangifte inkomstenbelasting 2009 voor bijna 400 minder vermogende Rotterdammers in. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Belastingwinkel Rotterdam. Deze stichting bestaat uit studenten fiscaal recht en fiscale economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is naast op de Landelijke Aangifte Dag het heel jaar actief op vier bureaus in Rotterdam.

(Meer informatie: Miranda Korz, Stichting Belastingwinkel Rotterdam, tel. 06 - 11 95 57 10)

Wethouder Bolsius geeft startsein Nederland Schoon

Wethouder Lucas Bolsius (haven, financiën, buitenruimte en organisatie) geeft maandag 15 maart om 11.00 uur het startsein voor de Rotterdamse editie van de week Nederland Schoon. Locatie van het startsein is Basisschool Cosmicus, Eversdijkstraat 31. In Rotterdam gaat Roteb vooral met de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde zwerfafval aanpakken met de bewoners van de wijk. Van 15 tot en met 19 maart zijn er schoonmaakacties met scholen en voorlichtingsbijeenkomsten om het probleem van zwerfafval en de invloed ervan op de buitenruimte onder de aandacht te brengen. Ter afsluiting van de Week van Nederland Schoon, op zaterdag 20 maart, presenteert wethouder Bolsius om 15.30 uur de nieuwe asbakpaal op het Binnenwegplein.

(Meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 1575)

Wethouder Kriens opent conferentie (Ver)ken je mogelijkheden

Maandag 15 maart om 13.00 uur opent wethouder Jantine Kriens (o.a. welzijn en volksgezondheid) de conferentie (Ver)ken je mogelijkheden in Engels (Groothandelsgebouw). Deelnemers zijn vrijwilligers in Rotterdam die actief zijn bij schuldhulpverlening. Doel is vrijwilligers meer bagage (kennis en vaardigheden) geven bij hun ondersteuning bij de schuldhulpverlening. Door middel van een informatiemarkt, krijgen vrijwilligers(organisaties) en verschillende partijen in de schuldhulpverlening een beter zicht op elkaars werkzaamheden, hierdoor ontstaat een betere afstemming en samenwerking in de toekomst. Om 15.45 uur neemt de wethouder deel aan een paneldiscussie met Ernst Radius van MO Groep, Maritza Bernhardt van Koninklijke Beroepsgroep van Gerechtsdeurwaarders, Peter Hoornweg van Humanitas en Gerard Neeleman van de Kredietbank Rotterdam.

(Meer informatie: SoZaWe, Christel de Valk, tel. 010 - 498 5865)

Burgemeester Aboutaleb geeft gastles op Noordrand college

Burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft op maandag 15 maart om 13.30 uur een gastles op het Noordrand college (Hazelaarweg 50) in het kader van het schoolproject 'Nederland maak je samen'. Doel van dit project is om de ontmoeting en de dialoog tussen 'oude' en 'nieuwe' Nederlanders, van verschillende culturele achtergronden, te stimuleren. Het project is opgezet om leerlingen er bewust van te maken dat we samen met elkaar de toekomst moeten vormgeven. Ruim 250 scholen door heel Nederland doen met verschillende initiatieven mee aan dit project. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 22 66 19 17)

Wethouder Vervat opent The Harbour Club

Wethouder Hans Vervat (economie, verkeer en vervoer) opent op maandag 15 maart om 19.30 uur het restaurant The Harbour Club. Het nieuwe visrestaurant is eigentijds en heeft een stoere industriële uitstraling. Er staan diverse exotische visgerechten op het menu. De Rotterdamse Harbour Club is gevestigd in het voormalige Villa Parkzicht in de Euromastpark aan de Kievitslaan 25.

(Voor meer informatie: Nienke Poolen, Miss Publicity, tel. 010 - 214 0593)

Wethouder Karakus bezoekt vastgoedbeurs MIPIM

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) is woensdag 17 tot en met donderdag 18 maart bij vastgoedbeurs MIPIM in Cannes, waar hij de stad Rotterdam vertegenwoordigt. Op deze jaarlijkse, internationale beurs voor onroerend goed komen projectontwikkelaars, beleggers en corporaties samen om duurzame relaties te ontwikkelen en hun meest recente ontwikkelingsprojecten te demonstreren. De wethouder legt hierbij vooral contact met Rotterdamse projectontwikkelaars en corporaties.

(Meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Chantal Straver, tel. 010 - 417 9324)

Wethouder Kriens opent seminar Komt huiselijk geweld onder Hindostanen voor?

Wethouder Jantine Kriens (o.a. volksgezondheid en welzijn) opent op woensdag 17 maart om 10.00 uur het seminar Komt huiselijk geweld onder Hindostanen voor? in grand café Engels. De bijeenkomst is bedoeld voor professionals uit verschillende geledingen die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met Hindostanen. Naast personen uit de Hindostaanse kring worden groepsleerkrachten en docenten (vo, mbo en hbo), pedagogische medewerkers, ambtenaren, wetenschappers, geestelijke leiders, maatschappelijk werkers, zorgaanbieders, hulpverleners (w.o. huisartsen en psychiaters), politici, politie en justitie. Ook geïnteresseerde burgers zijn welkom.

(Meer informatie: Krishna Autar, tel. 079-593 7929)

Wethouder Grashoff onthult schilderij op scholengemeenschap Calvijn

Woensdag 17 maart om 12.30 uur onthult cultuurwethouder Rik Grashoff een schilderij van Wim Landsman op scholengemeenschap Calvijn, Talingstraat 6. De schilder heeft het schilderij aan de school geschonken. Voorafgaand gaat de wethouder in gesprek met de leerlingen van de examenklas vmbo-t.

(Meer informatie: SG Calvijn-Juliana, B. de Jong, tel. 010 - 429 0955)

Wethouder Kriens bij presentatie regionale volksgezondheid toekomst verkenning Rotterdam Rijnmond

Woensdag 17 maart om 15.00 uur heet wethouder Jantine Kriens (o.a. volksgezondheid) de genodigden toe tijdens de presentatie resultaten regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning Rotterdam-Rijnmond in De Kuip, Zandvlietplein 1. Tijdens de presentatie wordt de website gezondheidsaltasrotterdamrijnmond.nl gelanceerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelt elke vier jaar de landelijke Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) op. Dit is de basis voor het rijksbeleid op het terrein van de volksgezondheid. Vanaf 2010 zal de GGD Rotterdam-Rijnmond vierjaarlijks een regionale VTV opstellen. Hierin brengt de GGD bestaande gegevens over de gezondheidssituatie in de gemeenten en deelgemeenten in het werkgebied. In het rapport is informatie bijeen gebracht die gaat over vragen als: Wat zijn de belangrijkste gezondheidsproblemen? Waarom zijn dit problemen? Waar liggen mogelijkheden voor verbetering? Van deze informatie kan de gemeente Rotterdam gebruik maken om te komen tot keuzes in het gezondheidsbeleid.

(Meer informatie: GGD Rotterdam-Rijnmond, Nathalie de Rechter, tel. 010 - 433 9 52 of 06 - 433 9699)

Wethouder Grashoff opent project Beuk 3

Woensdag 17 maart om 17.00 uur opent wethouder Rik Grashoff (participatie, cultuur en milieu) samen met de bewoners het Groene Duimen project Beuk 3, het pleintje op de kop van de Essenburgsingel. Met het Groene Duimen geld is het pleintje opknapt. Het bijbehorende beeld, een boom, is via fondsenwerving gerealiseerd.

(Meer informatie: Fransje Hooimeijer, tel. 06 - 2455 5315)

Burgemeester Aboutaleb en wethouder Bolsius bij officiële samenvoeging Rozenburg

Rozenburg wordt woensdag 17 maart klokslag middernacht als deelgemeente toegevoegd aan de gemeente Rotterdam. Woensdag 23.00 uur wordt het wapen van Rozenburg door burgemeester Wolf geplaatst op de wand van de Burgerzaal van het Stadhuis bij de wapens van de andere gemeenten die in het verleden bij Rotterdam zijn gekomen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is gastheer tijdens de avond, wethouder Bolsius is ook aanwezig. Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat er een gemeente bij Rotterdam wordt gevoegd. De toekomstvisie voor Rozenburg wordt onderdeel van de Stadsvisie 2020 van Rotterdam. Op vrijdag 19 maart wordt de eerste deelraad van Rozenburg geïnstalleerd.

(Meer informatie en persaanmeldingen: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 1575)

Wethouder Lamers bezoekt basisscholen Rozenburg: welkom bij Leerplicht Rotterdam

Onderwijswethouder Peter Lamers bezoekt donderdag 18 maart vanaf 10.30 uur de basisscholen in Rozenburg. 18 maart de Dag van de Leerplicht en de eerste dag van Rozenburg als deelgemeente van Rotterdam. De wethouder gaat bij de basisscholen langs voor een kennismaking en om afspraken te maken voor een langer bezoek. De scholen krijgen een informatiemap en een aardigheidje voor school. Het is de zevende keer dat de Dag van de Leerplicht in Rotterdam wordt gevierd. Het bezoek start bij basisschool De Phoenix, Bramenpad 1.

(Meer informatie: Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Marian Mulder- 't Jong, tel. 06 - 5191 5238)Gemeente Rotterdam