Ingezonden persbericht


Persbericht
Maart 2010

Daniël Kaan aangesteld:
Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre benoemt nieuwe Director of Food & Beverage

Het 408 kamers tellende Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre heeft Daniël Kaan (29) benoemd tot Director of Food & Beverage. Hij heeft in zijn nieuwe functie de dagelijkse leiding over de restaurants, bar en conferentiezalen van het hotel. Hij volgt Patrick Both op, die zijn loopbaan buiten het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre voortzet.

Daniël Kaan heeft na zijn afgeronde studies aan de CHN University of Professional Education in Leeuwarden en de International Exchange School of Tourism & Hospitality Management in Coffs Harbour, Australië, ruime internationale managementervaring opgedaan in vooraanstaande hotels in onder andere Beijing, Dubai, Nairobi en Shenzhen. Zijn laatste functie voordat hij de positie bij het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre betrok, was die van Director of Food & Beverage bij het InterContinental Hotel in Shenzhen, China.

General Manager Albert Rouwendal van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre over de aanstelling van Daniël Kaan: "Met Daniel hebben wij een zeer ervaren en gedreven Director of Food & Beverage in huis! Hij vormt een bijzonder goede aanvulling op ons managementteam. Ik verwacht veel van de samenwerking."

Mövenpick Hotels & Resorts is een hotelbeheeronderneming in de premiumklasse. De keten heeft meer dan 12.000 medewerkers in dienst en is met 90 bestaande hotels en hotels in aanbouw vertegenwoordigd in 26 landen. De onderneming concentreert zich op haar kernmarkten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. De van oorsprong Zwitserse internationale hotelgroep maakt gestage vorderingen met haar uitbreidingsplannen en wil in 2010 haar portfolio uitgebreid hebben tot 100 hotels. Mövenpick Hotels & Resorts is in het vier- en vijfsterrensegment sterk vertegenwoordigd met twee accommodatietypes: zaken- en vergaderhotels, en vakantieresorts. De hotelgroep staat synoniem voor compromisloze kwaliteit van producten en diensten is eigendom van Mövenpick Holding (66,7 %) en Kingdom Group (33,3 %).