Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 maart 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Vrouw gewond na aanrijding

Den Ham

Een 68-jarige vrouw uit Den Ham raakte zondag 14 maart gewond na een aanrijding met een automobilist.

Zondagavond 14 maart omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Ommerweg in Den Ham. Een 40-jarige automobilist uit Ommen reed over de Ommerweg, komende van de Dorpsstraat. De automobilist zag ter hoogte van het zebrapad een 68-jarige voetgangster over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw raakte na de aanrijding gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010022629)

Drie mannen aangehouden voor het niet opvolgen van bevel en belediging Enschede
Twee 32-jarige mannen en een 33 jarige man, allen woonachtig in Enschede, werden maandagmorgen 15 maart aangehouden, omdat zij een horecagelegenheid aan de Boulevard niet wilden verlaten. De politie werd ingeschakeld. Toen de politie het drietal vorderde het pand te verlaten vonden ze het noodzakelijk de agenten te beledigen. Een 49-jarige omstander die te hulp schoot werd ook bedreigd en kreeg een vuistslag in het gezicht. De drie mannen werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek ingesloten. (201022659)

Politie beëindigt brommermeeting Oldenzaal
Zondagmiddag 14 maart kreeg de politie melding dat mogelijk een brommermeeting zou plaats vinden op het industrieterrein in Oldenzaal. Onderweg naar het industrieterrein troffen de agenten grote groepen bromfietsers aan die de gehele rijbanen nodig hadden. De politie heeft enkele bromfietsers gecontroleerd. Negen bromfietsers hadden de constructiesnelheid van hun bromfiets verhoogd en krijgen een proces-verbaal hiervoor. Ook werden processen-verbaal uitgeschreven voor kapotte verlichtingen, het niet tonen van rij / kentekenbewijzen, niet werkende remmen, het niet hebben van spiegels en andere overtredingen. (201002260)

Weer een tweetal aanhoudingen in onderzoek overval tankstation

Borne / Enschede / Hengelo

Maandagmorgen 15 maart zijn in alle vroegte in Enschede en Hengelo een tweetal personen van hun bed gelicht. Zij worden ervan verdacht mede betrokken te zijn geweest bij een overval op een tankstation in Borne op 2 januari jl.

Beiden 20 jaar en dus woonachtig in Enschede en Hengelo, zijn in de loop van de maandag voor nader onderzoek in verzekering gesteld. In dit nadere onderzoek zal mede duidelijk moeten worden of deze twee ook verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor meerdere overvallen.

Twee verdachten die al eerder zijn aangehouden, een 36-jarige Hengeloer en een 25-jarige inwoner van Den Haag, zitten nog steeds vast. (2010000424)