Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 15-03-2010

AVRO OPIUM OP TV BRENGT SPECIAL OVER JONG TALENT IN HET KADER VAN DE BOEKENWEEK

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium bespreekt en bediscussieert presentator Cornald Maas elke woensdag op Nederland 2 het aanbod uit de culturele agenda met prominenten uit de culturele wereld. Op woensdag 17 maart zijn dat scenarioschrijfster Maria Goos, jazzpianist Michiel Borstlap en actrice Linda van Dijck.

Wie heeft er geen herinneringen bij het ultieme schuifelnummer 'Je t'aime moi non plus'? Het panel van Opium bespreekt de film 'Serge Gainsbourg, Vie Héroïque' over het leven van de beroemde Franse zanger Serge Gainsbourg. Gainsbourg wist met zijn liedjes de mooiste vrouwen voor zich te winnen. Zo had hij relaties met o.a. Brigitte Bardot en Jane Birkin. Jazzpianist Michiel Borstlap legt actrice Linda van Dijck haarfijn uit wat de verleidingskracht is van muziek en hoe dat bij hem werkt.

Het is niet altijd lachen bij Toomler. Elke derde zondag van de maand kun je in de Amsterdamse comedyclub bij 'Echt Gebeurd' luisteren naar waargebeurde verhalen van gewone mensen. 'Echt Gebeurd', een initiatief van Jan Jaap van der Wal, Micha Wertheim en Paulien Cornelisse, is overgewaaid uit New York en wil laten zien dat iedereen een verhalenverteller in zich heeft. Hoogtepunt van 'Echt Gebeurd' is dat iemand voorleest uit zijn of haar puberdagboek. Actrice Linda van Dijck biecht op als puber een dichtbundel te hebben geschreven, 'Huilen in 't zand'. Weet Cornald Maas haar over te halen er iets uit voor te dragen?

In de solovoorstelling De Caracal speelt actrice Olga Zuiderhoek een vrouw die al een jaar wacht op een telefoontje van haar grote liefde. Zuiderhoek zet de vrouw die vol spanning wacht of hij gaat bellen en dus uiteindelijk toch voor haar gekozen heeft ijzersterk neer. Wat is het geheim van deze, volgens scenarioschrijfster Maria Goos, originele bizarre geest? Wat maakt haar volgens Linda van Dijck zo'n goede actrice?

AVRO Opium: elke woensdag, 21.30 uur, AVRO, Nederland 2. Voor meer informatie: opium.avro.nl