Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


1e exemplaar kinderboek, Groen denken en doen, overhandigd aan Lodewijk Hoekstra

Het eerste exemplaar van het kinderboek Groen denken en doen is door de voorzitter van het HIC de heer Jan Poodt overhandigt aan tv-presentator Lodewijk Hoekstra.

De lancering vond vanochtend plaats in Burgers Bush van Burgers Zoo in Arnhem. Na de officiële overhandiging ging Lodewijk samen met een groep kinderen uit groep 7 van de basisschool De Laarakker met het boek aan de slag. De kinderen ontwierpen een eigen tuin en waren zeer enthousiast.

Op onderstaande foto ziet u hoe de kinderen deze ochtend beleefden.

Het boek Groen denken en doen betrekt kinderen interactief bij diverse beroepen in de groene sector! Het staat vol met leuke doe-opdrachten en kinderen worden op een leuke manier geconfronteerd met de diverse beroepen in de groene sector. Kortom; een boek dat qua vorm, uitvoering en inhoud kinderen actief stimuleert om bezig te zijn met groen.

Kinderen op onderzoek in het groen!
Taco en Sofie zijn beide 11 jaar en gek op computeren, volleybal en korfbal, vakantie en bloemen, planten en bomen. Het zijn twee nieuwsgierige kinderen die graag op onderzoek uitgaan. In dit boek vertellen zij wat zij ontdekt hebben over bloemen, planten en bomen en geven ze leuke doe- en knutseltips. Zo ontwerpen ze tuinen, bouwen vijvers, maken boomhoogtemeters en nog veel en veel meer. Verder onderzoeken zij of ze het leuk zouden vinden om later met planten en bomen te gaan werken en wat ze dan precies zouden kunnen gaan doen. Dus interviewen ze boomverzorgers, hoveniers, dak- en gevelbegroeners en andere groene vakmensen. Ze leren van alles, komen op hele bijzondere plekken, hebben een waanzinnig leuke tijd gehad en ze weten het nu zeker. Als je van bloemen, planten en bomen houdt, dan zijn er waanzinnig veel leuke beroepen in het groen te vinden.