NOVA

15-03-2010

Wat is wijsheid voor het CDA?
Hoe moeten de andere partijen reageren op de plotselinge kandidatuur van Job Cohen? Dit is vooral voor het CDA een lastige vraag. De dag na de val van het kabinet werd Jan Peter Balkenende naar voren geschoven als lijsttrekker in de verwachting dat zijn tegenstander Wouter Bos zou zijn. Maar dat ligt nu heel anders...

Moet Europa Griekenland redden?
De ministers van Financiën van de eurolanden, waaronder demissionair minister Jan Kees de Jager, bespreken vandaag in Brussel de situatie van het noodlijdende Griekenland. Daarbij kan het gaan om miljardenleningen van of via de Europese Commissie. NOVA toog naar een van de armste regio's van Griekenland, Argolida, waar de crisis heftig gevoeld wordt.

Krabbelt de kunstmarkt weer op?
In Maastricht is de Tefaf, de grootste kunst- en antiekbeurs ter wereld, in volle gang. In 2010 lijkt de kunstmarkt langzaam weer op te krabbelen.

Mededeling van de hoofdredactie
Het is niet langer mogelijk openlijk te reageren op de uitzending via de NOVA-site. In de praktijk blijkt zo'n vrij toegankelijk podium niet het meest geschikte middel om te komen tot een zinvolle uitwisseling van meningen, omdat de kwaliteit van veel bijdragen onder de maat is.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)