Persbericht

15 maart, 2010

Nieuwe Arbor ETXe-PC eenvoudig te upgraden
~ Computer-on-module van HPS Industrial inzetbaar als industriële controller ~

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, kondigt een nieuwe Arbor computer-on-module (COM) aan. De Arbor ETXe-i0156 wordt voornamelijk gebruikt in embedded applicaties, waarbij veelal eigen carrier boards van de klant worden ingezet. De module voldoet aan de COM Express-standaard, zodat het eenvoudig is om deze uit te wisselen of als upgrade in bestaande configuraties te gebruiken.

De Atom Z510PT-processor die hierbij wordt ingezet heeft een laag stroomverbruik en een groot temperatuurbereik (-20 tot 70°C). Dit betekent dat de COM goed bruikbaar is in extreme omstandigheden. Daarnaast is de module inzetbaar als industriële controller, mini-PC, automotive computer en controller.

"De nieuwe compacte computer-on-module komt tegemoet aan de vraag van onze klanten - een embedded oplossing die werkt onder extreme omstandigheden", aldus Taco Scheper, general manager van HPS Industrial. "De eenvoudige ontwikkeling van een eigen I/O-board waarop de COM Express wordt bevestigd, zorgt voor veel gebruiksgemak. Daarbij is de embedded-module uitwisselbaar en geschikt als upgrade voor bestaande systemen. Anders dan andere computer-on-modules biedt de Arbor ETX ook ondersteuning voor PCIe-uitbreidingskaarten."

Specificaties

* Intel® Atom Z510PT Menlow-XL COM Express CPU Module
* COM Express Type II Core Module

* Single Channel 24-bit LVDS en RGB

* Uitbreidbaar (1 x PATA, 8 x USB, 6 x PCIe x1, 4 x PCI)