Ingezonden persbericht


Eurosport ook in 2010 de wielerzender

Wielerliefhebbers zitten ook in 2010 goed bij Eurosport en Eurosport HD. Meer dan 250 uur aan live wielrennen staan op het programma. Legendarische klassiekers, slopende etappekoersen, de wereldkampioenschappen op de weg en op de baan en de drie grote ronden vormen de absolute highlights van dit wielerjaar.

Komende zaterdag wordt in Italië Milaan-San Remo gereden, nadat van 7 tot en met 14 maart al Parijs-Nice op het programma stond. En ook in april is het elke week 'raak' met de Ronde van Vlaanderen (op 4 april), Parijs-Roubaix (op 11 april), de Ronde van Turkije (van 12 tot en met 18 april), de Amstel Gold Race (op 18 april), de Waalse Pijl (op 21 april) en Luik-Bastenaken-Luik (op 25 april).

Van 16 tot en met 25 mei staat aan Amerika's westkust de Ronde van Californië op het programma en nog geen twee weken later wordt in het zuidoosten van Frankrijk de Dauphiné Libéré gereden. Beide etappekoersen zijn live te volgen op Eurosport en Eurosport HD. De Giro d'Italia (van 8 tot en met 30 mei), de Tour de France (van 3 tot en met 25 juli) en de Vuelta a España (van 28 augustus tot en met 19 september) maken Eurosport's wielerprogrammering compleet.

In het jaar waarin twee van de drie grote ronden in Nederland van start gaan (de Giro op 8 mei in Amsterdam en de Tour op 3 juli in Rotterdam), volgen Eurosport en Eurosport HD in 't wekelijkse magazine Planet Armstrong Lance Armstrong tijdens het tweede seizoen van zijn tweede carrière. De Amerikaan rijdt Milaan-San Remo en verschijnt in april aan de start van de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Het commentaar bij de beelden komt van Danny Nelissen, Jeroen Blijlevens en Martijn Berkhout.