HITT

Persbericht

Apeldoorn, 15 maart 2010

HITT verwacht binnenkort definitieve opdracht Walradar/VTS-systeem Noordzeekanaal

HITT verwacht binnenkort de definitieve opdracht van Rijkswaterstaat (RWS) voor het ontwerpen en bedrijfsvaardig opleveren van een scheepvaart begeleidingssysteem voor het Noordzeekanaal gebied evenals het onderhoud voor een periode van 10 jaar. Eind vorige maand meldde HITT dat gunning van deze opdracht in kort geding zou worden bestreden door een Noorse concurrent maar dit geding, dat vandaag zou plaatsvinden, is ingetrokken. Het systeem, dat in 18 maanden gerealiseerd zal worden, is nodig om - zonder ingrijpende infrastructurele veranderingen - de voorziene groei van het scheepvaartverkeer op te vangen, waarbij de veilige doorvaart gewaarborgd blijft. Het systeem draagt structureel bij aan het vergroten van de veiligheid en efficiëntie op het water. De opdracht ("gunning") heeft een waarde van ongeveer EUR 17 miljoen.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen en verkopen van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2009 boekte HITT een omzet van EUR 32 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2009 werkten bij HITT 161 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.




HITT