Ingezonden persbericht


Feyenoord-spelers openen zestiende Schoolsportvereniging

Feyenoord-spelers Leroy Fer, Karim El Ahmadi en Georginio Wijnaldum hebben maandag Schoolsportvereniging Hillesluis geopend. Ruim 150 kinderen van de P.C. Basisschool Johan Bogerman waren getuige van de opening van de zestiende Rotterdamse Schoolsportvereniging.

Door de Schoolsportvereniging die wordt gekoppeld aan de basisschool in Hillesluis kunnen kinderen uit deze wijk op laagdrempelige wijze dichtbij huis sporten. Vier sportverenigingen bieden vanaf nu structureel enkele keren per week de trainingen op en rondom de school aan. De kinderen kunnen de aanstaande weken kennismaken met de sporten, waarna ze een lidmaatschap bij één van de vier clubs afsluiten. De deelnemende clubs zijn voetbalvereniging RVV Hillesluis, basketbalvereniging Rotterdam Zuid, turnvereniging Spartaan Turnen en tafeltennisvereniging FvT.

De Schoolsportvereniging is een aanvulling in het sportprogramma van Basisschool Johan Bogerman, die al een 'Lekker Fit-school' was. "De schoolsportvereniging een welkome aanvulling", vindt Jan Meijer, adjunct directeur van de Bogermanschool. "De kinderen kunnen nu ook na schooltijd en structureel actief zijn met diverse sporten."

Feyenoord werd maandag niet alleen vertegenwoordigd door Fer, El Ahmadi en Wijnaldum. Ook algemeen directeur Eric Gudde bezocht de basisschool op Rotterdam-Zuid. Feyenoord zet zich met het project Scoren op Zuid in samenwerking met Rotterdam Sportsupport en deelgemeente Feijenoord in voor de jeugd in de omringende wijken van de stadionclub.

Een tweetal leerlingen mochten ook vragen stellen aan de spelers. Deze gingen onder andere over hoe zij profvoetballer geworden zijn en wat zij daarvoor hebben moeten laten. Op de vraag of hij ook wel eens snoepte, antwoordde El Ahmadi: "Ik denk dat ik iets meer kan hebben dan deze jongens naast me" en knikte in de richting van Fer en Wijnaldum.

Rotterdam Sportsupport is organisator van de Schoolsportvereniging. Eerder zette de organisatie in vijftien andere Rotterdamse wijken Schoolsportverenigingen op. Inmiddels zijn 1200 kinderen op deze manier lid geworden van sportverenigingen. Rotterdam Sportsupport heeft als doel dit jaar achttien Schoolsportverenigingen in de stad operationeel te hebben.

Meer informatie over schoolsportverenigingen: www.schoolsportvereniging.nl.