Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 15 maart 2010

Overdracht hangaar op Vliegbasis Valkenburg (Z-H) aan musicalproducent Soldaat van Oranje

Vanaf oktober 2010 is de grootschalige musical Soldaat van Oranje te zien in De TheaterHangaar, een nieuw theater op voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg in de gemeente Katwijk. Vandaag werd het terrein waar het theater gebouwd wordt, overgedragen door ondertekening van de huurovereenkomst. De staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries, Frank Jongbloed, directeur RVOB en Jos Wienen, burgemeester van Katwijk droegen de sleutel van het terrein over aan producent Fred Boot, regisseur Theu Boermans en scenarioschrijver Edwin de Vries.

Het is mogelijk een theater op deze unieke locatie te vestigen dankzij medewerking van Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB), onderdeel van het Ministerie van Financiën, en de Gemeente Katwijk. Voor De TheaterHangaar wordt een voormalige vliegtuighangaar verbouwd tot comfortabel theater met ruim 1100 stoelen, verschillende foyers, een sfeervolle brasserie en een volwaardig restaurant.

www.soldaatvanoranje.nl

Soldaat van Oranje wordt geproduceerd door NEW Productions, een samenwerkingsverband van investeringsmaatschappij Amerborgh bv en Volterra, moedermaatschappij van onder andere Montecatini Management. Deze nieuwe producent legt zich voornamelijk toe op oorspronkelijk Nederlands muziektheater.

NEW Productions staat onder leiding van Fred Boot. Behalve Soldaat van Oranje brengt NEW Productions volgend seizoen in samenwerking met Mark van Ierssel (Mark Events) de musical Sesamstraat.

Voor Soldaat van Oranje werkt NEW Productions nauw samen met Robin de Levita, Diederick van Eck (Private Sound) en Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van de Soldaat van Oranje. Met De Levita worden ook andere projecten ontwikkeld.

Noot voor de redactie,