Ananda-lezing Janet Ossebaard: graancirkels en 2012


Graancirkeldeskundige spreekt op 15 maart 2010 in Haarlemse bibliotheek

HAARLEM, 20100306 -- Graancirkels, wie heeft er niet over gehoord of gelezen. Overal ter wereld treffen we onverklaarbare patronen aan op boerenakkers. Fascinerende geometrische patronen die in korte tijd als uit het niets ontstaan. Op maandagavond 15 maart 2010 geeft graancirkeldeskundige Janet Ossebaard op uitnodiging van Nieuwetijdswinkel Ananda (Gierstraat 8, Haarlem) een lezing in de Haarlemse Bibliotheek over dit raadselachtige fenomeen.

Naast de patronen en het plotselinge verschijnen van de graancirkels zelf, spreken ook onverklaarbare zaken eromheen tot de verbeelding. De manier waarop graanstengels zijn verbogen; sporen van extreme hitte of substanties die op aarde niet in de vrije natuur blijken voor te komen; mobiele telefoons die niet functioneren rond een graancirkel; vreemde atmosferische verschijnselen, en niet te vergeten uiteenlopende effecten op lichaam en geest.

De meeste graancirkels blijken niet door mensenhanden gemaakt. Het bewijsmateriaal hiervoor bestaat o.a. uit heldere onderbouwingen, ooggetuigeverslagen, plus talloze unieke foto's van de effecten van graancirkelenergie op mensen, dieren, bodem, planten en apparaten.

Graancirkelonderzoek

Drs. Janet Ossebaard houdt zich intensief bezig met graancirkelonderzoek. Ze verrichtte veel veldwerk aan graancirkels in Nederland, Engeland en Duitsland en (co-)produceerde vier documentaires over het graancirkelfenomeen. Ook schreef ze het boek 'Graancirkels, een wereldwijd mysterie' (2000), nam ze deel aan een studieproject van de Universiteit van Utrecht waarbij graancirkels werden onderzocht met infrarood thermografie, won ze de Frontier Award voor haar bijdrage aan de grenswetenschappen in Nederland, en is ze voorzitter van het Dutch Centre for Crop Circle Studies.

Graancirkels en 2012

In haar lezing legt Janet Ossebaard de link bloot tussen graancirkels en 2012: het 'eindjaar' van de Mayakalender. Vele honderden graanformaties hebben door de jaren heen boodschappen gecommuniceerd die met de Maya-profetieën te maken hebben, en recentelijk ook vaker Hopi-profetieën. Boeiende onderwerpen als deze, maar ook 'wormholes', doorgangen tussen verschillende ruimtelijke dimensies, tijdreizen en nieuwe astronomische ontdekkingen komen in deze lezing aan bod. Een spannend verhaal in een presentatie waar lang over nagepraat zal worden...

Datum: Maandag 15 maart 2010
Locatie: Doelenzaal Centrale Bibliotheek; Gasthuisstraat 32, Haarlem.
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Voorafgaand is er koffie en thee.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Ananda Nieuwetijdswinkel: Gierstraat 8 te Haarlem, of via www.ananda.nl
Toegangsprijs in de voorverkoop: ¤ 10,- euro. Aan de zaal (indien niet uitverkocht) ¤ 12,50