Level 3 werkt samen met SXSW aan eerste Live Stream van Microsoft BizSpark Accelerator programma ooit

Level 3 levert Vyvx en CDN diensten tijdens SXSW interactief festival

BROOMFIELD, Colorado--(BUSINESS WIRE)-- 20100308 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het de eerste streaming ooit van een SXSW-event – de Microsoft BizSpark Accelerator – zal leveren op 15-16 maart. Met gebruikmaking van Level 3 Vyvx uitzenddiensten en het Level 3 content delivery network (CDN) gaat het bedrijf het event streamen zodat het live en op verzoek kan worden bekeken op de website van SXSW.

Vanaf de ochtend van 15 maart zal Level 3 de feed van het Accelerator-event oppakken in het Hilton Austin Downtown, de content via de Level 3 CDN leveren en het event streamen met gebruikmaking van Microsoft Internet Information Services (IIS) Smooth Streaming en Microsoft Silverlight. Een link naar de stream zal beschikbaar zijn op http://sxsw.com/interactive/accelerator.

“Level 3 gelooft sterk in het belang van technologie-innovatie, dus werken met SXSW en Microsoft aan een event dat is ontworpen om nieuwe producten en diensten onder de aandacht te brengen was een ideale manier om dat geloof te ondersteunen en tegelijkertijd de kracht van Level 3’s Vyvx en CDN diensten onder de aandacht te brengen,” aldus Peter Neill, senior vice president of Content Markets bij Level 3. “Door het leveren van een interactieve ervaring van hoge kwaliteit voor het wereldwijd onlinepubliek zullen we de schaal van dit event helpen verbreden en zorgen dat er een grotere gemeenschap ontstaat om ideeën gezamenlijk te gebruiken.”

Gedurende meer dan 20 jaar hebben Level 3’s Vyvx diensten missiekritieke uitzendcontent getransporteerd naar wereldwijde media-, reclame- en entertainmentklanten. Level 3’s Vyvx technologie, gecombineerd met het bereik van Level 3’s internationale Internet Protocol backbone en de mogelijkheden van hun CDN-platform, positioneren het bedrijf zodanig dat het werkelijke eind-tot-eind oplossingen levert aan klanten door hun content van ontstaan naar gebruik te begeleiden.

“Ons werk met Level 3 zal helpen Accelerator beschikbaar te maken voor een geheel nieuw publiek – een spannend vooruitzicht voor zowel SXSW als de deelnemers aan de wedstrijd van dit jaar,” aldus Katie King, Interactive Sales bij SXSW. “We zijn ons bewust van de uitstekende reputatie van Level 3 als het gaat om de levering van live-events en we hebben er alle vertrouwen in dat zij in staat zijn een uitstekende online kijkervaring te bieden.”

Microsoft BizSpark Accelerator bij SXSW, een twee dagen durende krachtmeting die plaatsvindt tijdens SXSW Interactive, is erop gericht om bedrijven de kans te geven geheel nieuwe of opkomende technologie, producten of diensten te laten zien aan een groot aantal brancheleiders.

SXSW Interactive levert vijf dagen van presentaties van een aantal van de grootste experts op het gebied van opkomende technologie, netwerk-events gehost door brancheleiders en een aantal speciale programma’s met nieuwe websites, videogames en opstart-ideeën.

Bezoek voor meer informatie over Level 3’s Vyvx en CDN diensten www.level3delivers.com.

Bezoek voor meer informatie over SXSW en Microsoft BizSpark Accelerator www.sxsw.com/interactive/accelerator.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een vooraanstaand internationaal leverancier van communicatiediensten. Ondernemingen, content-leveranciers, groothandelaren en overheidsinstanties vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een brancheleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 levert een portefeuille van metrodiensten en langeafstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van content en spraakdiensten. Bezoek voor meer informatie www.Level3.com.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Level 3, Vyvx, Level 3 Communications en het Level 3 Communications Logo zijn geregistreerde servicemerken of servicemerken van Level 3 Communications, LLC en/of een van hun gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en/of andere landen. Level 3 diensten worden verleend door 100% dochterbedrijven van Level 3 Communications, Inc. Andere namen van diensten, productnamen, bedrijfsnamen of logo’s die hierin zijn opgenomen zijn de handelsmerken of servicemerken van hun respectievelijke eigenaars.

Forward-Looking Statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van wat is aangegeven of geïmpliceerd in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt, zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die het vermogen van Level 3 zouden kunnen verstoren om extra financieringen te verwerven, maar ook het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten en te onderhouden; overgenomen bedrijven met succes te integreren; effectieve bedrijfsondersteuningssystemen te ontwikkelen; het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; systeem- en netwerkfouten of storingen te verhelpen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges te genereren; aanpassen aan snelle technologische veranderingen die leiden tot verdere concurrentie; gekwalificeerde managers en overig personeel aantrekken en behouden en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie met betrekking tot deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Alexis Hammack, 720-888-2441 (Media)

Mark Stoutenberg, 720-888-2518 (Beleggers)

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000