Sonoco-Alcore kondigt nieuwe prijsverhogingen aan voor karton, kokers en kernen

BRUSSEL--(BUSINESS WIRE)-- 20100315 --

Sonoco-Alcore S.a.r.l. gaat de prijzen van alle ongecoate gerecycleerde soorten karton op alle Europese markten met 30 Euro of £25 per metrische ton verhogen, op alle zendingen, vanaf 6 april 2010. Bovendien gaat het bedrijf de prijzen op alle Europese kokers en kernen met 9,5 procent verhogen op alle zendingen per 19 april 2010.

“De kosten van gerecycleerd papier zijn blijven stijgen als gevolg van de sterke wereldwijde vraag en de voorraadtekorten,” aldus Eddie L. Smith, vice president, Sonoco-Alcore Europe. “We erkennen dat er nooit een goed moment is om de prijzen te verhogen, maar we moeten deze snelle stijging van onze primaire grondstofkosten voor karton, scheidingsboard en andere ongecoate gerecycleerde boards opvangen. Daarnaast moeten we deze hogere kosten van gerecycleerd karton doorberekenen aan onze koker- en kernklanten.”

“We blijven gericht op het controleren van de kosten om de impact op onze klanten te verminderen. Maar de hogere grondstoffeninflatie wordt gestuurd door marktfactoren die buiten onze controle liggen,” aldus Smith.

Sonoco-Alcore S.a.r.l. is voor 100% in handen van Sonoco (NYSE: SON) en exploiteert 30 koker- en kernfabrieken en zes papierfabrieken op het Europese continent en in het Verenigd Koninkrijk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sonoco
Roger Schrum, 843-339-6018

roger.schrum@sonoco.com

Ticker_symbol NYSE:SON