Gemeente Enschede

Herbestrating Van Heekplein van start

Markt tijdelijk verplaatst

Vanaf maandag 15 maart herstarten de werkzaamheden aan het Van Heekplein. Een volgend gedeelte van de bestaande bestrating wordt in eeen zogenaamde starre voeg gelegd. Vanwege de werkzaamheden wordt een gedeelte van de marktkramen op zaterdag verplaatst naar het gebied tussen de Raadhuisstraat en het Van Loenshof. De werkzaamheden zijn afgerond zomer 2010.

De werkzaamheden aan het Van Heekplein zijn nodig omdat de bestaande bestrating gevoelig is voor beschadigingen. Met een zogenaamde "starre voeg" wordt de aanwezige bestrating in cement gelegd. Eind 2009 is begonnen met de herbestrating van het Van Heekplein. Het plein wordt niet in één keer, maar in fases aangepakt. Bewoners, ondernemers en de marktbond zijn in kennis gesteld. De bevoorrading van de winkels blijft mogelijk via de bestaande aanvoerroutes. De verplaatsing van de marktkramen wordt ook via banieren kenbaar gemaakt. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de infostand op de markt.

Festiviteiten
Gedurende het paasweekend en van 23 april t/m 6 mei vinden er geen werkzaamheden plaats en is het Van Heekplein beschikbaar voor allerlei acitiviteiten als de Enschede Marathon, Koninginnenacht en 5 mei.

Geplaatst: 12 maart 2010.

12 maart 2010