Activiteiten Haagse Bomenweek 2010

Gemeente Den Haag 12 maart 2010

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 maart is er weer de Haagse Bomenweek. In deze week planten Haagse schoolkinderen samen met wethouder Rabin Baldewsingh meerdere bomen door de hele stad. Haagse Bomenweek 2010

Maandag 15 maart

De Bomenweek begint officieel op maandag 15 maart. Dan planten kinderen van de Vrijeschool Wonnebald samen met wethouder Baldewsingh en Michiel Houtzagers (directeur Stichting Het Zuid-Hollands Landschap) honderden jonge bomen op landgoed Meer en Bos.

Van 15.15 uur tot 17.00 uur zijn alle kinderen uit het stadsdeel Loosduinen welkom om een boom te komen planten. Na het planten van de bomen is er voor iedereen warme chocolademelk en een goodiebag. De bomen zijn geschonken door het Zuid-Hollands Landschap dat in 2009 haar 75e bestaan vierde.

Woensdag 17 maart

Op woensdag worden tijdens de Nationale Boomfeestdag de hele dag door meer dan 100 bomen geplant. Dit gebeurt in het wijkpark aan de Bieremalaan in Ypenburg. 's Ochtends planten 4 groepen van de basisschool de Christoffel 42 bomen samen met wethouder Baldewsingh.

Ook openen zij de Lab-O-Tree, een mobiele boombeleefkar waarmee allerlei activiteiten gedaan kunnen worden. Zoals het maken van je eigen boomparfum, luisteren naar een boom, zagen en muziek maken met hout. De Lab-O-Tree is een initiatief van Stichting Elementree samen met de gemeente Den Haag.

's Middags zijn alle kinderen uit het stadsdeel uitgenodigd om samen met hun opa en oma en/of ouders 1 van de 44 bomen te komen planten.'s Avonds zijn buurtbewoners welkomom de overige 30 bomen te planten.

Donderdag 18 maart

Vandaag staat een bijzondere en interactieve GPS-tocht, iBeleefpad Superboom, op het programma van groep 8 van de Nutsschool Morgenstond. Tijdens deze tocht door het Zuiderpark ontmoeten de kinderen `boomhelden'. De boomhelden bieden een helpende hand bij het bestrijden van rampen zoals droogte, overstromingen, storm en brand. Op deze manier leren de kinderen hoe belangrijk bomen zijn en dat bomen ook belangrijke karaktereigenschappen hebben. Aansluitend planten de kinderen nog 2 bomen.

Op alle stadsboerderijen kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar een `Bomenonderzoekskoffers' lenen. In de koffer zitten verschillende opdrachten en materialen zoals een microscoop, spiegeltje en stethoscoop. Door het uitvoeren van de opdrachten leren kinderen welke functies bomen hebben.
Haagse Bomenweek 2010

Vrijdag 19 maart

Op vrijdag wordt de week afgesloten. Kinderen van de basisschool De Fontein in Wateringseveld planten dan 31 bomen aan de Santiagosingel (Vlietpark).