Imtech NV
Imtech: 175 miljoen euro orders voor duurzame technologie voor afval- en rioolwaterbeheersing in de UK

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft voor een bedrag van 175 miljoen euro orders ontvangen voor duurzame technologische oplossingen voor afval- en rioolwaterbeheersing in de UK. De komende jaren is Imtech technologiepartner voor de volgende fase van het Asset Management Plan voor Welsh Water in Wales en werkt het aan de technologische upgrade van de rioolwaterzuiveringsinstallaties in Crossness en Beckton in Londen.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Imtech is een van de sterkste spelers op de Britse markt voor afval- en rioolwaterverwerking. De afgelopen jaren hebben we deze positie verder uitgebouwd met lange termijn klantrelaties, partnerships in joint ventures en door het bieden van steeds meer toegevoegde waarde in onze technologische prestaties. Dankzij de nieuwe orders voor de volgende fase van het Welsh Water Asset Management Plan en de technologische upgrade van de waterzuiveringsinstallaties voor rioolwater in Crossness en Beckton in Londen zijn we de komende jaren in de UK verzekerd van continuïteit. Deze opdrachten richten zich niet alleen op de kwaliteit van water en milieu, maar sinds de invoering van de Carbon Reduction Commitment 2010 ook op het vinden van lange termijn oplossingen voor vermindering van schadelijke emissies en verlaging van het energieverbruik. Imtech heeft veel ervaring op dit gebied doordat we in staat zijn innovatieve technologisch oplossingen aan te bieden.'

Welsh Water kiest Imtech voor het volgende fase AMP-5 contract in Wales
Welsh Water heeft bevestigd dat het raamwerkcontract met Imtech wordt verlengd voor AMP-5 in de periode 2010-2015. Dit is de volgende vijfjarige fase van het Asset Management Plan, waarin alle water- en afvalwaterinstallaties in Wales worden onderhouden en verbeterd. Ook dienen deze voorzieningen beter beschermd te worden tegen overstromingen door het oppervlaktewater. Imtech werkt al sinds 2000 samen met Welsh Water en dit wordt de derde opeenvolgende AMP-periode waarin Imtech in Wales technische diensten levert namens Welsh Water en haar klanten. Het contract vertegenwoordigt de komende vijf jaar een waarde van ruim 100 miljoen euro en omvat alle subprogramma's voor procesengineering en alle multidisciplinaire technologische oplossingen. In dit kader zullen belangrijke verbeteringen worden uitgevoerd aan de rioolwaterzuiveringsinstallaties in Five Fords, Cardiff, Afan en Nash. Imtech focust zich op continue prestatieverbetering, verdere reductie van schadelijke emissies en HSE-management (Health, Safety & Environment). Eén van de doelen voor AMP-5 is dat bedrijven hun energiebehoefte waar mogelijk aan duurzame bronnen onttrekken, eigen duurzame energieoplossingen ontwikkelen en hun 'carbon footprint' aanzienlijk verlagen door onder meer effectieve afvalbeheersing. Imtech heeft veel ervaring met het genereren van energie uit afvalproducten.

Thames Water kiest Imtech voor de technologische upgrade rioolwaterzuiverings-installaties in Crossness en Beckton Londen
Thames Water heeft Tamesis - een joint venture van Imtech en Laing O'Rourke - als contractor aangewezen voor de technologische upgrade van de rioolwaterzuiverings-installaties in Crossness en Beckton in Londen met respectievelijk een totale waarde van 155 en 150 miljoen euro. Beide rioolwaterzuiveringsinstallaties liggen in het oosten van Londen, respectievelijk aan de zuid- en noordkant van de rivier de Thames. Deze voorzieningen bedienen in totaal vier miljoen inwoners van de stad. Door de technologische upgrade kan straks 44 procent (Crossness) en 60 procent (Beckton) meer rioolwater worden verwerkt. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid rioolwater die na zware regenval door overbelasting in de Theems stroomt. Het is een belangrijke stap op weg naar een betere (water)kwaliteit van deze beroemde rivier.

Als onderdeel van het project worden windturbines - de eerste ooit in Britse rioolwaterzuiveringsinstallaties - aangelegd. Deze genereren de helft van de benodigde energie die nodig is voor beheersing van het primaire proces. De upgrade omvat eveneens de aanleg van nieuwe technologie die het milieu verder verbetert en stank tegengaat door introductie van reukarme zuiveringsprocessen. Beide technologische upgrades zullen eind 2013 worden opgeleverd.

De verbetering van de rioolwaterzuiveringsinstallaties bij Crossness en Beckton maken deel uit van een programma met een waarde van 720 miljoen euro voor verbetering van het niveau van rioolwaterzuivering en een verhoging van het volume gezuiverd water in de vijf belangrijkste rioolwaterbeheersingsgebieden van Londen in Crossness, Mogden, Beckton, Long Reach en Riverside. Imtech en Laing O'Rourke bieden gezamenlijk multidisciplinaire oplossingen voor engineering en technologie door de combinatie van civiele, werktuigbouwkundige en elektrotechnische oplossingen, inclusief instrumentatie en controle- en beheersingsystemen.