Landschap Noord-Holland
Persbericht

Heiloo, 15 maart 2010

Voorjaarstrek op het Balgzand

Misschien is het nu wel de mooiste tijd van het jaar om er op uit te trekken. Het voorjaar staat voor de deur en op het Balgzand bij Den Helder is de voorjaarstrek prachtig te zien. Dat kunt u op zaterdag 27 maart van 15.30-17.30 uur ontdekken met de gids van Landschap Noord-Holland.

Veel vogels maken in de lente lange tochten. Een aantal verblijft in de winter in Afrika en trekt in deze periode naar het noorden. Ze komen hier om te broeden maar er zijn ook soorten die naar Scandinavië en Rusland doortrekken. Het waddengebied is dankzij de grote voedselrijkdom een ideale plek om tijdens de trek aan te sterken. Het gaat om vogels als kanoet- en bonte strandloper, maar er zijn dikwijls verrassende soorten die deze excursie extra leuk maken. De eerste broedvogels zijn ook al weer aanwezig. Lepelaar, kokmeeuw en scholekster krijgen we vast wel te zien. De gids weet er alles van en neemt een telescoop voor u mee, zodat u niets hoeft te missen.

Het vervoermiddel dat we gebruiken, kiezen we ter plaatse en is afhankelijk van het weer. Er is een aantal fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gaan wandelen. Aanmelden is gewenst en kan via de InformatieWinkel, tel. 088-006 44 55. Ter plekke aansluiten kan ook. De kosten bedragen ¤ 6,50 per persoon, voor Beschermers ¤ 3,50 en voor kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Neem een verrekijker mee als u die heeft en trek stevige schoenen aan.
We verzamelen bij informatiepunt 't Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en is met borden goed aangegeven.
Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.


Landschap Noord-Holland