VIKING MB 6 RV - Grasmaaier voor hoog gras voor de zwaarste toepassing

15/03/2010 11:55

ANDREAS STIHL NV

De grasmaaier VIKING MB 6 RV met drie wielen

Grasmaaier voor hoog gras voor de zwaarste toepassingen

Conventionele grasmaaiers zijn niet altijd geschikt om weilanden met hoog gras of wildgroei te maaien, of om bermen of wegranden te onderhouden. Speciaal voor zulke opdrachten heeft VIKING de MB 6 RV ontwikkeld. Alle onderdelen zijn berekend op de zwaarst denkbare gebruiksomstandigheden. De krachtige grasmaaier voor hoog gras helpt veeleisende tuiniers, professionele tuinmannen en medewerkers van gemeentelijke groendiensten om bijzondere opdrachten tot een goed einde te brengen.

De 3-wielconstructie met de grote metalen achterwielen en het verstelbare voorwiel maken de MB 6 RV extreem beweeglijk en wendbaar. Meer bepaald op oneffen terrein toont hij volop zijn sterke punten. De grasmaaier voor hoog gras kan draaibewegingen tot 360° uitvoeren zonder dat de wielen blokkeren.

Om langs hindernissen te maaien, kan de gebruiker de duwstang zijwaarts en in de hoogte verstellen. Dat maakt het bijv. ook gemakkelijker om op hellingen te werken. De gebruiker kan ook een hele reeks functies van op de handgrepen sturen: de maaihoogte instellen, de wielaandrijving inschakelen en de motorwerking regelen. En via een hendel op de duwstang is het mogelijk om de vario-aandrijving heel eenvoudig, precies en traploos te regelen. De gebruiker kan op die manier op elk moment de maaisnelheid aan de bodemgesteldheid, de begroeiing en de stapsnelheid aanpassen.

Het maaiwerk is vooraan open zodat grote hoeveelheden gras probleemloos verwerkt kunnen worden en lange halmen minder vaak geknakt worden. Een stofscherm uit met vezel versterkt kunststof beschermt de gebruiker tegen stof, pollen en maaigoed dat opgeworpen wordt. Rubber lappen die deel uitmaken van de omvangrijke uitrusting van de MB 6 RV, vangen stenen of stukken hout op die naar achteren geslingerd worden. Alle onderdelen zijn ontworpen om de machine lange tijd onder zware omstandigheden professioneel te kunnen gebruiken. Zo behoeden bijvoorbeeld een stalen ring en een gesloten steun de motoras - die op kogellagers rust - voor dure reparaties. Daardoor kan de grasmaaier ook gebruikt worden op complexe terreinen met hindernissen. Bovendien werd de krachtige motor aangepast zodat hij ook in erg stoffige omgevingen bruikbaar is. De stevige metalen wielen en rubber banden van de MB 6 RV zijn op hun beurt ontworpen voor gebruik op moeilijk terrein. Met deze uitrusting is de grasmaaier voor hoog gras het ideale apparaat voor alle professionele tuinmannen en veeleisende tuiniers die percelen met wildgroei, oneffen terreinen, wegranden, bermen of weilanden moeten bewerken.

Het aanbod toebehoren maakt het mogelijk om de grasmaaier voor bijzondere situaties uit te rusten. Zo wordt het werken op hellingen en op oneffen bodem bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger met de 4-wielenset. De banden daarvan zijn voorzien van grote profielblokken die een betere tractie op nat gras of op een zachte bodem bieden. En om veilig te werken op heuvelachtig terrein is er de optionele schijfrem. De Disk-Cut-schijf met de scharnierende messen beschermt de motoras tegen schade door stenen, wortels of afval.

Technische gegevens

Model MB 6 RV

Motor

B&S Serie 850 PRO RS

6,5 pk OHV

Start/stop Startknop op duwstang / motorstop

Maaibreedte 53 cm

Maaihoogte 55 -150 mm

Maaihoogteverstelling Centraal, in 4 stappen

Behuizing Staalplaat

Aandrijving Vario

Wielen v/a 250 / 420 mm

Afmetingen L/B/H 215 x 79 x 115 cm

Gewicht 74 kg

Prijs in Euro 1669,00

Toebehoren: 4-wielset ARS 600, profielbanden ART 420, schijfrem ABR 600, Disk-Cut ADC 600

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel