Ingezonden persbericht

Van Houtum viert 75 jarig jubileum, 2010 wordt een bruisend jaar!

Swalmen, maart 2010 - Speciaal voor het 75-jarig jubileum heeft Van Houtum een agenda vol bijzondere activiteiten. Zo zag de nieuwe huisstijl in februari het licht, zullen medewerkers, omwonenden en relaties gedurende het jaar aan diverse feestelijkheden kunnen deelnemen en zullen alle 75-jarige inwoners van Swalmen getrakteerd worden op een dagje uit.

Het begon allemaal in 1935. De in de volksmond bekende 'meneer Henk' en 'meneer Jan' richtten de Papierfabriek Gebroeders Van Houtum op. 'Dat waren mijn vader en mijn oom,' vertelt Henk van Houtum, 2e generatie en inmiddels de huidige algemeen directeur. 'In de begintijd maakten we bijvoorbeeld nog papierrollen voor scheerstoelen,' lacht Van Houtum. 'En in 1961 waren we heel voldaan met een productie van 5.850 ton papier... Tegenwoordig is dat zo'n 45.000 ton, een voor toen onvoorstelbare groei van ruim 750%.' Midden jaren '60 waren we de eerste tissuefabriek in Europa die volledig overschakelde op 100% recycled papier als grondstof voor ons toilet- en handdoekpapier.

'Terugkijkend krijg je nog meer respect voor wat onze medewerkers in gezamenlijkheid hebben bereikt. We behoren inmiddels tot de wereldtop als het gaat om efficiënt omgaan met energie en water. Qua arbeidsomstandigheden staan we eveneens aan de top. We besteden veel aandacht aan de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers. Momenteel zijn we bijna 2 jaar bedrijfsongeval vrij.'

'Waar je als bedrijf voor staat en wie je bent, wordt steeds belangrijker,' vertelt Henk van Houtum. 'Het jubileumjaar hebben we aangegrepen om onze huisstijl te wijzigen. Aan ons logo is een zeepaardje als beeldmerk toegevoegd. Een zeepaardje kan van kleur veranderen om zich aan zijn omgeving aan te passen. De wereld vraagt nu dat wij ons gedrag ook aanpassen. Van Houtum doet dat op een duurzame wijze. Wij willen net als een zeepaardje een verrassende verschijning zijn op een charmante manier. Associaties met het zeepaardje zijn: onschuld, betrouwbaar, schoonheid, hygiëne & water.'

In het jubileumjaar 2010 staat de deur naar een duurzame en veilige toekomst wijd open. De kansen én het enthousiasme zijn voorhanden. 'Wij gaan door om een volledig C2C-bedrijf te worden dat activiteiten uitvoert volledig gericht op de gezondheid voor mens en milieu,' concludeert Van Houtum.

Fotobijschrift: Op 16 februari vond de kick-off voor de viering van het 75-jarig jubileum plaats. Met de klanken van de Swalmer muziekkapel "Aan dae Reem" werd de vlag met het nieuwe logo van Van Houtum gehesen.



Ingezonden persbericht