Persberichten

Bouwbeurs Zuid-Nederland houdt de bouw fit
Publicatiedatum: 23-02-2010

Persbericht
Utrecht, 23 februari 2010

Bouwbeurs Zuid-Nederland, van 16 tot en met 18 maart in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch, is met 120 exposanten de belangrijkste regionale beurs voor de bouwbranche. Thema is 'Hou de bouw fit'. Aan deze vakmanifestatie is een sterk inhoudelijk programma gekoppeld. Bijzondere activiteiten zijn het Betonpaviljoen, het informatie- en expertisecentrum het Fundament en de nieuwe sector Renovatie & Onderhoud.
Projectmanager Martijn Carlier: "Het beursthema 'Hou de bouw fit' is meer dan ooit toepasselijk. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de opgaande lijn weer op te pikken. Onze beurs fungeert als een uitstekende inspiratiebron; veel nieuws en acties maken een bezoek meer dan de moeite waard."

Renovatie & Onderhoud
Volgens Carlier liggen de kansen voor de bouwsector in de nieuwe sector Renovatie & Onderhoud. "Leveranciers uit deze sector staan gegroepeerd bij elkaar. Daarnaast wordt in het lezingenprogramma uitvoerig aandacht besteed aan de relevante onderwerpen binnen dit segment, zoals componentenrenovatie en energiebesparing. Op de laatste beursdag is een studiemiddag waarin bezoekers in drie kwartier worden bijgepraat over nieuwe vormen van renovatie en onderhoud. Onderwerpen die op het programma staan zijn: Vraaggestuurd renoveren, Componenten in zicht met CR+ en Kansen voor a-b-c renovatie: energieconcepten."

Founders Renovatie & Onderhoud
"Vooral de steun van belangrijke founders uit de renovatiesector is voor ons een blijk van vertrouwen in de beurs", zegt Carlier trots. De grondleggers van de sector zijn, op alfabetische volgorde, BAM Woningbouw, DUCO, Everlast, Faay, IsoBouw, ITHO, de jong's timmerfabriek, Metaglas, Monier, NBvT, Repair Care, RET bouwproducten, De Vries kozijnen en Xella. "Deze founders geven tevens de diversiteit weer van de verschillende segmenten uit de renovatie- en onderhoudsbranche. Dit vinden bezoekers ook terug op de beurs."

Betonpaviljoen
Op het Betonpaviljoen is volop aandacht voor het overbrengen van innovatieve toepassingen en ontwikkelingen. "Bezoekers worden met deze hoogwaardige presentatie volledig geïnformeerd over de voordelen van ketensamenwerking, procesverbetering, groen beton en conceptueel bouwen. Uiteraard is in deze tijd uitgebreid aandacht voor de reductie van faalkosten", aldus Carlier.

Het Fundament
Wegens groot succes geprolongeerd is het Fundament, waar bezoekers antwoord krijgen op vele actuele vragen en hulp vinden bij bouwgerelateerde problemen. Carlier: "Deze editie staan in het Fundament twee onderwerpen dagelijks centraal: duurzaam hout en de wabo omgevingsvergunning. Thematieken die inspelen op soms complexe vraagstukken. Meer dan ooit is het belangrijk om je juist nu goed te oriënteren. De bouw kreunt onder de crisis, wat een extra reden is om onderscheidend bezig te zijn'', aldus Carlier.

Bouwbeurs Zuid-Nederland is een van de beste oriëntatiemomenten voor kostenreducerende en duurzame oplossingen. Met inspirerende noviteiten, diverse activiteiten en de nieuwe sector is deze vakbeurs het ontmoetingspunt van beslissers in de bouwbranche. De openingstijden zijn van dagelijks van 12.00 tot 21.00 uur. Gratis voorregistreren via www.bouwbeurszuid.nl.
Voor meer informatie, de deelnemerslijst en het volledige inhoudelijke programma zie www.bouwbeurszuid.nl.


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions