Persberichten

IJzersterk Betonpaviljoen tijdens Bouwbeurs Zuid-Nederland

Publicatiedatum: 04-03-2010

Persbericht
Utrecht, 4 maart 2010

Het concept van het Betonpaviljoen tijdens Bouwbeurs Zuid-Nederland is compleet toegespitst op de overdracht van kennis over trends en actuele ontwikkelingen in de wereld van beton. "De participatie van de belangrijkste betonleveranciers en een ijzersterk inhoudelijk programma staan garant voor een succesvolle presentatie", zegt Gertjan Prins, initiatiefnemer van het Betonpaviljoen. Bouwbeurs Zuid-Nederland wordt van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 maart 2010 gehouden in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch.
Het Betonpaviljoen biedt een dagelijks programma van toonaangevende en trendsettende sprekers uit de branche. De exposanten rondom het seminartheater sluiten aan bij de dagthema's. "Op deze wijze komen de kennis, de mensen en de activiteiten in harmonie samen', zegt Prins.

Professioneel advies
De belangrijkste partijen uit de betonsector presenteren tijdens Bouwbeurs Zuid-Nederland de laatste ontwikkelingen. Prins: "Bezoekers kunnen voor professioneel advies terecht bij onze exposanten op het Betonpaviljoen. Een reeks namen waar wij trots op zijn." Aanwezig zijn: Bas Remote Sensing, Cemart, Hercuton, Hilcon, Mebin, MultiBouwSystemen, Schepens Beton, VST Benelux, De Hoop Pekso, Bouwen in Beton, Eterno Terazzo en Bekaert.

Ketensamenwerking
Op dinsdag 16 maart staat het thema 'Ketensamenwerking' centraal. In rondetafelgesprekken, georganiseerd door De Hoop Pekso, wordt uitvoerig ingegaan op de krachtenbundeling in de keten. Daarnaast zijn er lezingen over procesverbetering en reductie van faalkosten, verzorgd door gastheer Mebin.

Symposium
Woensdag 17 maart is er een Xiriton workshop met een twintigtal ontwerpers, verzorgd door het Cement & Betoncentrum. Daarnaast is er een minisymposium, genaamd 'Groen Beton voor Ontwerpers'. "Duurzaamheid is een belangrijk aspect. Daarom wordt tijdens het symposium onder andere Cradle2Cradle beton en CO2-reductie behandeld", zegt Prins.

Conceptueel bouwen
De laatste beursdag, donderdag 18 maart, organiseert De Hoop Pekso een lezing over LEAN Bouwen. Dit wordt begeleid door Ahrend van Randen van ARPA. Het tweede dagthema is Conceptueel bouwen. Pieter Huijbregts, schrijver van het boek 'Conceptueel Bouwen, de weg naar een innovatieve bouwsector', leidt de lezingen in. Daarna komt een aantal exposanten aan het woord.

Op het Betonpaviljoen worden alle trends en innovaties behandeld, concludeert Prins. Op www.bouwbeurszuid.nl vindt u alle gedetailleerde informatie over het concept en het volledige inhoudelijke programma.

Bouwbeurs Zuid-Nederland
Dinsdag 16 tot en met donderdag 18 maart 2010
Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Openingstijden: 12.00 - 21.00 uur
Gratis voorregistreren via www.bouwbeurszuid.nl

-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions