Persberichten

Tijdens Bouwbeurs Zuid-Nederland en Bouwbeurs Noord-Nederland

Publicatiedatum: 05-03-2010

Persbericht
Utrecht, 5 maart 2010

Bedrijfskolom in gesprek over Duurzaam Geproduceerd Gecertificeerd Hout

Op Bouwbeurs Zuid-Nederland en Bouwbeurs Noord-Nederland stimuleert Symaco, een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van duurzame ontwikkelingen in de hout- en bouwsector, met interactieve gesprekken de ketenbetrokkenheid ten aanzien van Duurzaam Geproduceerd Gecertificeerd Hout (DGH). Bouwbeurs Zuid-Nederland wordt gehouden van 16 tot en met 18 maart 2010 in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Op de eerste dag licht het Wereld Natuur Fonds de visie toe op DGH. Symaco houdt de gesprekken elke beursdag van 13.00 tot 15.00 uur in het Theater Fundament. Participanten zijn onafhankelijke beslissers, inkopers en beleidsmakers binnen de bouw en beursbezoekers. Nadien vinden op Bouwbeurs Noord-Nederland nog één op één gesprekken plaats in de TT Hall in Assen van 24 tot en met 26 maart 2010.
"De mate van betrokkenheid van de bedrijfsketen bij het voorschrijven, inkopen of toepassen van Duurzaam Geproduceerd Gecertificeerd Hout laat al jaren te wensen over", zegt Ted Wiegman van Symaco. "Door middel van de inhoudelijke gesprekken tijdens Bouwbeurs Zuid-Nederland en Bouwbeurs Noord-Nederland gaat hier verandering in komen. Hiervoor zijn alle schakels in de bedrijfskolom uitgenodigd. Aan de orde komen onder andere wat Duurzaam Geproduceerd Gecertificeerd Hout precies inhoudt en wat de functie zou moeten zijn van de voorschrijver, de koper en de aanbieder. Hiermee moet de vraag naar en het daadwerkelijke gebruik van DGH verder toenemen. Het aanbod is er".

Wereld Natuur Fonds
Dat dit onderwerp van groot belang is voor het welzijn van het milieu blijkt uit de presentatie tijdens Bouwbeurs Zuid-Nederland van het Wereld Natuur Fonds op dinsdag 16 maart om 13.00 uur. "Het WNF geeft daarmee het startsein voor een open en eerlijke discussie over de knelpunten en pluspunten van het toepassen van duurzaam geproduceerd hout", zegt Wiegman.

Actief meedenken
"In deze economische tijden nemen wij de kosten van DGH onder de loep en de praktische kant van het controleren en herkennen van duurzaam hout op de werkvloer". In ketengesprekken nemen elk half uur twee genodigde specialisten en twee beursbezoekers plaats aan een discussietafel om actief mee te denken over DGH. Op die manier wordt meer transparantie gecreëerd ten aanzien van de schakels in de keten van duurzaam hout. "Beursbezoekers die deelnemen aan deze rondetafeldiscussie maken kans op een Segway-tour door de sfeervolle binnenstad van 's-Hertogenbosch", zegt Wiegman.

Na afloop van de gesprekken analyseert een denktank per sector het besprokene en komt met aanbevelingen.

Bouwbeurs Zuid-Nederland
Dinsdag 16 tot en met donderdag 18 maart 2010
Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Openingstijden: 12.00 - 21.00 uur
Gratis voorregistreren via www.bouwbeurszuid.nl

Bouwbeurs Noord-Nederland
Dinsdag 24 tot en met donderdag 26 maart 2010
TT Hall Assen
Openingstijden: 12.00 - 21.00 uur
Gratis voorregistreren via www.bouwbeursnoord.nl

Voor meer informatie over Duurzaam Geproduceerd Hout kijk op www.symaco.nl.

---


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions