Gemeente Woerden

(S)Cool on Wheels: leven en sporten met een beperking

09-03-2010 14:14
Kinderen van basisschool De Wijde Blik in Kamerik hebben via een workshop kennisgemaakt met (S)Cool on Wheels. (S)Cool on Wheels stimuleert kinderen met een beperking om te gaan sporten. Workshop
Twee medewerkers van Sportservice Midden Nederland verzorgen dinsdag 16 maart een workshop (S)Cool on Wheels voor de groepen 7 en 8 van basisschool De Wijde Blik in Kamerik. (S)Cool on Wheels maakt kinderen bekend en vertrouwd met het thema leven en sporten met een beperking. Daarnaast worden kinderen met een beperking via (S)Cool on Wheels gestimuleerd om te gaan sporten.

(S)Cool on Wheels
(S)Cool on Wheels is een actieve, dynamische en educatieve workshop die zich richt op de bovenbouw van het basisonderwijs. De leerlingen ervaren wat leven en sporten met een beperking inhoudt, onder meer door te sporten in een rolstoel. De les bestaat uit uit een theorie- en een praktijkgedeelte gedurende één dagdeel. Het praktijkdeel vindt plaats in de gymzaal.

Sportservice Midden Nederland
Het project is een landelijk initiatief van Fonds Gehandicaptensport, in samenwerking met Gehandicaptensport Nederland. De coördinatie en uitvoering in Kamerik wordt verzorgd door Sportservice Midden Nederland. De lessen worden gegeven door deskundigen met een beperking. Hierdoor levert het project een bijdrage aan de werkgelegenheid voor mensen met een beperking.
Gemeente Woerden stimuleert sport en bewegen, ook voor mensen met een beperking.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project kan contact worden opgenomen met consulent aangepast sporten, Judith Meeuwissen, e-mail judith.meeuwissen@sportservicemiddennederland.nl.

Zie ook:

* www.scoolonwheels.nl