Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Aanbellen in actieweek op Katendrecht

Van de mensen zelf willen we het horen. Ook in Katendrecht wordt de actieweek Schoon en Heel gebruikt om bij bewoners te informeren wat ze van hun woonomgeving vinden.

Dit gebeurt op dinsdag 16 maart in het gebied begrensd door Maashaven N.z., Wodanstraat, Rechthuisstraat, Katendrechtselaan en Veerlaan. Medewerkers van deelgemeente Feijenoord, politie en diverse gemeentelijke diensten bellen dan aan met vooral vragen over schoon en heel. De actie begint om 12.30 uur en duurt tot 15.00 uur.

Al eerder zijn met succes aanbelacties gehouden in de wijk Feijenoord. Mensen vonden het fijn dat ze in directe gesprekken met medewerkers van de deelgemeente konden aangeven waar de pijnpunten liggen. Daarnaast meldden ze ook positieve dingen uit hun buurt.

Start
De actieweek start maandag 15 maart om 10.30 uur op het pleintje aan de Veerlaan-Brede Hilledijk. Daar plaatst portefeuillehouder René Kronenberg van deelgemeente Feijenoord samen met een bewoner van de Veerlaan nieuwe beplanting in 2 bakken. Het pleintje krijgt daarna een opknapbeurt.

Boomfeestdag
Woensdag 17 maart is het Boomfeestdag en dat gaat in de actieweek niet onopgemerkt voorbij. Scholieren van de Schalm en de Globetrotter planten bomen in de Atjeh-, Lombok- en Timorstraat en aan het Freyapad.

Zoals gebruikelijk bij actieweken, worden op een aantal locaties grofvuilcontainers geplaatst, waarin bewoners alles kwijt kunnen wat niet in de vuilniszak past. De containers komen donderdag 18 maart te staan:

- in de Atjehstraat ter hoogte van huisnummer 81;
- op het pleintje Veerlaan/Timorstraat;

- in de Katendrechtsestraat tussen huisnummers 38 en 62. De hele week is er extra inzet van Roteb, Stadstoezicht en Gemeentewerken op schoon, heel en veilig.

Informatie
Voor informatie over de extra actieweek belt u met Deborah Heijkoop, operationeel coördinator van Katendrecht, (010) 291 63 43. E-mail: d.heijkoop@feijenoord.rotterdam.nl

Bij actieweken in de wijken worden altijd kinderen van basisscholen betrokken
(foto deelgemeente Feijenoord)