Senternovem

09-03-2010 | VMT Food Event 2010

Congres voor de voedingsmiddelenindustrie

Gezondheid, innovatie en duurzaamheid staan centraal tijdens het 'VMT Food Event' op 16 maart 2010 in NBC Nieuwegein. De belangrijkste trends en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie worden daar besproken, zodat u de ontwikkelingen uit eerste hand verneemt.

Waarom u VMT Food Event 2010 niet mag missen:

* u wordt geinspireerd door ruim 45 sprekers uit de voedingsmiddelenindustrie

* u kunt kennis en ervaringen uitwisselen uit met vakgenoten
* u kunt netwerken op de informatiemarkt

VMT Food Event 2010 biedt 4 verschillende tracks. Track 4 staat in het teken van 'technologie en efficiency' en bestaat uit de volgende twee sessies:

* Besparen door........

Kostenbesparingen zijn zeker niet alleen van deze tijd, maar de huidige economische malaise dwingt bedrijven om kritischer naar de kosten te kijken. Besparingen zijn mogelijk op alle vlakken. In deze sessie wordt een keer niet naar het directe productieproces gekeken, maar naar de zaken er omheen. De volgende lezingen staat op het programma:

*

+ Afvalwater als bron voor de productie van energie en grondstoffen

+ Besparen door energiemonitoring

+ Automatisering leidt tot een efficiëntere productie

Deze lezingen brengen u wellicht op ideeën voor kostenbesparingen binnen uw bedrijf

* Verdienen aan innovatieve technologie
Voordat innovaties geld opleveren gaat er veel tijd overheen. Een goed voorbeeld hiervan is pasteurisatie met hoge druk. Of de introductie van intelligente verpakkingen. Doorzetters worden echter beloond. Luister naar de aanpak van drie ondernemers.