Deltion College


nieuws

10-03-10

Deltion Rallyteam onthult World Rally Car

Het Deltion Rallyteam gaat in samenwerking met het Ministerie van Defensie en Wevers Sport komend seizoen de strijd aan om het Nederlands Kampioenschap in een World Rally Car. Daarnaast komt het Rallyteam net als vorig jaar, met de Nissan 350Z uit in de Nissan 350Z Challenge. De onthulling van de World Rally Car vindt dinsdag 16 maart vanaf 15.30 uur plaats op de campus van het Deltion College in Zwolle.

Programma
De presentatie van de onthulling is in handen van Frank Verhoeven, presentator van het RTL 7 programma Rallyreport. Voor de onthulling vindt er een driegesprek plaats met staatssecretaris van Defensie Jack de Vries, vertegenwoordigers van verhuurder Wevers Sport en het Deltion College. De onthulling van de World Rally Car is eveneens in handen van Jack de Vries, samen met studenten van de afdeling Defensie van het Deltion College. De bijeenkomst wordt afgesloten met het bekendmaken van de rijders en navigatoren van zowel de Nissan 350 Z als van de World Rally Car.

Samenwerking
Enkele jaren geleden is het Ministerie van Defensie samen met het Deltion College gestart met het concept loopbaanlint. Bij dit concept staat het zichtbaar maken van de praktijk binnen school centraal. De rallyauto fungeert als onderwijsleermiddel, waar studenten van diverse opleidingen en niveaus bij betrokken zijn. Het Ministerie van Defensie wil de komende jaren investeren in innovatieve opleidingsconcepten, waarbij de samenwerking tussen het onderwijs en de beroepspraktijk centraal staat. Daarnaast willen de genoemde partijen met dit initiatief jongeren enthousiasmeren voor techniek en Defensie als werkgever.

Deltion Rallyteam
Het Deltion Rallyteam bestaat naast rijders en navigatoren, uit een serviceploeg van studenten en leraren van afdeling Motorvoertuigentechniek van het Deltion College. Naast het verzorgen van de service tijdens de rallywedstrijden, prepareren de studenten de rallyauto voor en na de wedstrijden. Zo leren de studenten zelfstandig, onder tijdsdruk en in teamverband te werken, competenties die ook bij het werken bij defensie een must zijn. Het onderhouden van een World Rally Car is een vak apart. Bij het onderhouden van de World Rally Car krijgen de studenten en leraren dan ook ondersteuning van World Rally Car specialist Wevers Sport. De eerstvolgende rally vindt plaats op 19 en 20 maart in Emmeloord. Tijdens deze rally zal het Deltion Rallyteam met beide auto's aan de start verschijnen.

De onthulling van de World Rally Car vindt 16 maart vanaf 15.30 uur plaats op de campus van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Tijdens en voorafgaand aan de onthulling wordt een belangrijke bijdrage geleverd door studenten van de afdeling Podiumtechniek & Audiovisuele Producties, Artiest, Grafisch Vormgeven, Defensie, Motorvoertuigen- en Carrosserietechniek.


---