Ministerie van Defensie

De Heer Ontwaakt! vanaf Defensieacademie

15 maart 2010, 10.11 uur

Hoe word je officier bij de Nederlandse krijgsmacht? Dat is wat dj Sander de Heer van het radioprogramma De Heer Ontwaakt! zich afvraagt. Op dinsdag 16 maart zoekt hij op de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) het antwoord tijdens een 3 uur durende live-uitzending vanaf het Kasteel van Breda.

De radio-uitzending maakt deel uit van De Heers jaarlijkse Jobhobtour. Een week lang neemt de dj vanaf locatie een kijkje in de keuken van verschillende beroepen. Dinsdag 16 maart staat de mobiele studio in het Kasteel van Breda. Sander de Heer besteedt tussen 6 en 9 uur `s ochtends aandacht aan het werk van de officier.

Hij praat met allerlei mensen die bij de opleiding betrokken zijn of de officiersopleiding van de Koninklijke Militaire Academie volgen. Hij wil zo achterhalen wanneer je geschikt bent om officier te worden, wat er bij een opleiding tot officier komt kijken, wat er in het veld vervolgens van die officier wordt gevraagd en waarom het zo'n mooi beroep is.

De dj praat niet alleen, hij doet met een aantal onderdelen ook actief mee. Zo is er bijvoorbeeld een clinic van judoka Bryan van Dijk om het belang van fit zijn en sporten onder de aandacht te brengen. Daarnaast is er tijdens de uitzending ook een live-optreden van de 3JS. Het programma wordt uitgezonden op dinsdag 16 maart van 6 tot 9 uur 's ochtends op Radio 2.