NCRV

Man bijt hond

De Haagse Bunkerploeg

Dinsdag 16 maart

18.50 uur, Nederland 2

Dat onze vaderlandse geschiedenis spannend is, bewijst Gerard uit Den Haag met zijn vrienden van de âHaagse Bunkerploegâ woensdag in het NCRV-programma Man bijt hond. Deze club zoekt bunkers in de duinen van Scheveningen, maakt ze open en beheert een heus bunkermuseum. âHet is net alsof je een tijdcapsule betreedt, er is zestig jaar niemand geweest, dat geeft zoân kick!â Vandaag deel 1, woensdag deel 2 van dit tweeluik.

In de docusoap rond Marjan Strijbosch geeft Marjan in het atelier van haar modezaak in Eindhoven de laatste instructies voor haar grote modeshow.

In de rubriek 'Mooi bekeken' zoomt Man bijt hond in op het leven van alledag. Wat doen we in het park? Hoe wachten we in een rij voor een museum? Het zijn de kleine dingen die het doen en Man bijt hond legt ze vast. Vandaag: een Chinese toko op de Nieuwmarkt in Amsterdam.

âHond aan tafelâ schuift deze keer aan bij een boerengezin. De vrouw des huizes verloor in oktober haar baan als consultant en is nu huisvrouw. Hoewel ze haar man meehelpt het boerenbedrijf vlot te trekken, valt het thuis zijn haar erg zwaar.

De babbelbox staat in winkelcentrum Rompert in Den Bosch.