Topzwemster Ranomi Kromowidjojo ambassadeur van De Lotto

16/03/2010 09:38

De Lotto

Zwemster Ranomi Kromowidjojo verbindt zich voor een periode van vier jaar als ambassadeur aan De Lotto. Daarvoor tekende de topzwemster vandaag in Rijswijk een contract. Het contract loopt af op 31 december 2013.

Lotto wil met het ambassadeurschap van deze zwemster haar verbondenheid met sport en de zwemsport in het bijzonder uitdragen. Daarnaast heeft De Lotto als doelstelling meer afdracht voor de Nederlandse sport te genereren. Ranomi zal het gezicht van Lotto worden in de zwemsport, zowel naar de bond als de verenigingen. Zij zal zich inzetten voor allerlei (sportieve) activiteiten.

Harrie Linders is verheugd met de komst van de topzwemster: "Wij zijn er trots op dat deze grote zwemster zich verbindt aan De Lotto als ambassadeur. We verwachten nog grote prestaties van haar in de komende jaren en willen haar daar graag bij ondersteunen."

Ook Ranomi is enthousiast: "Ik ben heel blij met De Lotto als mijn nieuwe sponsor. Hierdoor kan ik me volledig concentreren op het zwemmen en mijn ambitie om voor goud te gaan op de Olympische Spelen van London in 2012."

Over Ranomi Kromowidjojo

Kromowidjojo zwom op haar tiende haar eerste Nederlandse record, een Nederlands leeftijdsrecord op de 50 meter vrije slag. In 2005 maakte ze haar debuut op internationale wedstrijden en in 2006 maakte ze haar debuut op de Europese Kampioenschappen lange baan. Daar won ze samen met Chantal de Groot, Inge Dekker en Marleen Veldhuis het zilver op de 4 x 100 meter vrije slag. In 2007 maakte ze haar debuut op de Wereldkampioenschappen in Melbourne. Daar won ze het brons samen met Inge Dekker, Femke Heemskerk en Marleen Veldhuis op de 4 x 100 meter vrije slag.

Op 8 juni 2008 werd ze door de sportkoepel NOC NSF uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. Bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking won Kromowidjojo met de Nederlandse estafetteploeg goud op de 4 x 100 meter vrije slag. In Rome werd zij samen met de Nederlandse dames wereldkampioen op de 4 x 100 m vrije slag op 26 juli 2009.

Over De Lotto

De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.

De Lotto heeft tevens een overeenkomst met de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarmee Lotto sponsor is van de Nederlandse selecties waterpolo voor dames en heren.