Gemeente Overbetuwe


Gescheiden inzameling kunststofverpakkingen in VIPâs succesvol!
---

De gescheiden inzameling van de kunststofverpakkingen in VIPâs is succesvol. Samen met u hebben we successen geboekt. Er zijn een aantal mooie resultaten.

Behaalde resultaten

In januari van dit jaar is in totaal 19 ton kunststof via de VIPâs ingezameld. Dit is een mooi resultaat voor de eerste maand van 2010! Ook de hoeveelheid drankenkartons die u gescheiden afvoert naar de ondergrondse containers, laat een mooi resultaat zien. In januari werd in deze containers ruim 6,5 ton gescheiden afval afgevoerd.

Nieuw leven door scheiden kunststofverpakkingen

Door het kunststof verpakkingsafval te scheiden van het overige huishoudelijke afval, wordt een vlotte, efficiënte verwerking mogelijk. Het recycleproces zorgt ervoor dat de verzamelde kunststofverpakkingen een volgende bestemming krijgen, d.w.z. grondstof voor nieuwe producten. U kunt hierbij onder andere denken aan fleecekleding, dashboards, speelgoed, tennisballen en mobiele telefoons. Bovendien komt er door de recycling minder afval in de verbrandingsovens terecht. En minder verbranding betekent een lagere CO2-uitstoot. Dit is weer goed voor ons milieu.

U bespaart kosten

Een direct voordeel van afvalscheiding is, dat de grijze afvalcontainer minder snel vol is. Het vaak omvangrijke kunststof verpakkingsafval gaat immers naar de VIP. Dat bespaart ook veel ruimte bij de vuilophaaldienst. Dit betekent voor u weer een besparing op de afvalkosten.

Alleen kunststofverpakkingen in de VIP

Helaas komt het voor dat de VIPâs ook gebruikt worden om andere afvalstoffen dan kunststofverpakkingen in af te voeren. Zo zijn er bijvoorbeeld spijkerbroeken, delen van tuinstoelen, injectienaalden, staafmixers, kleine accuâs en stomaâs in de VIPâs aangetroffen. Dit afval hoort zeker niet thuis in de VIP en kan storingen in de VIP veroorzaken, met alle gevolgen van dien. Hieronder de lijst met wat wel en wat niet in de VIPâs mag.