Politie Gelderland-Midden

Verdachte overval supermarkt Velperbuitensingel opgepakt
Publicatiedatum: 16-3-2010 11:13:37

ARNHEM - Het rechercheteam dat enkele gewapende overvallen in en om Arnhem onderzoekt heeft maandag 15 maart een verdachte opgepakt. Het gaat om een 39-jarige man uit Velp. Hij wordt ervan verdacht afgelopen zondag 14 maart een supermarkt aan de Velperbuitensingel in Arnhem te hebben overvallen.

De recherche kwam de man op het spoor na onder meer informatie van getuigen. Zo bleek de Velpenaar te voldoen aan het signalement wat door een van de getuigen werd opgegeven. De Arnhemmer is in verzekering gesteld.

Sigaretten
De Arnhemse supermarkt werd die zondagavond kwart over negen 's avonds overvallen toen een baliemedewerkster werd bedreigd met vermoedelijk een steekwapen. Zij moest enkele pakjes sigaretten in een tas stoppen, waarna overvaller de winkel uitvluchtte in de richting van het Airborneplein. Bij de overval raakte verder niemand gewond. Het rechercheteam gaat intussen verder met onderzoek naar de overige overvallen. Voornaamste doel daarbij is het aantal overvallen een halt toe te roepen.
(028356)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouwen slaags, Arnhemse aangehouden

Publicatiedatum: 16-3-2010 11:12:42

ARNHEM - In winkelcentrum Kronenburg in Arnhem heeft de politie maandagavond 15 maart een 32-jarige vrouw uit die stad aangehouden wegens mishandeling nadat ze slaags zou zijn geraakt met een 46-jarige stadsgenote.

De Arnhemse kreeg het aan de stok met de 46-jarige stadgenote toen ze tijdens het winkelen met haar armen zou hebben lopen zwaaien waarbij ze haar in het voorbijgaan zou hebben geraakt. Toen het slachtoffer de 32-jarige daarop aansprak zou ze haar in het gezicht hebben geduwd en geslagen. Het slachtoffer waarschuwde de beveiliging, die de 32-jarige aanhield en aan de politie overdroeg. Volgens de 32-jarige vrouw had ze het slachtoffer per ongeluk geraakt. Toen ze vervolgens door het slachtoffer werd aangesproken zou zij haar juist hebben geschopt, waarna ze had teruggeslagen, aldus haar verklaring. Het Openbaar Ministerie beslist wat er verder met de 32-jarige vrouw gebeurt. (028721)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 16-3-2010 11:09:31

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandagavond 15 maart een 50-jarige bewoner van het Spijkerkwartier aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht zijn 27-jarige buurman met een vinger in het oog te hebben gestoken. De twee zouden een woordenwisseling hebben gekregen omdat het slachtoffer bij de politie meldingen zou hebben gemaakt over overlast, die de 50-jarige eerder zou hebben veroorzaakt. Gewaarschuwde agenten hielden daarop de 50-jarige man aan. De man ontkende het slachtoffer te hebben aangeraakt. Hij is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.
(028730)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hardleerse Dierenaar twee keer gepakt

Publicatiedatum: 16-3-2010 11:08:54

ARNHEM - Een 40-jarige automobilist uit Dieren is in de vroege ochtenduren van dinsdag 16 maart tot twee keer toe aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Agenten zagen de man rond vier uur in de ochtend rijden over de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat en stelden een routinecontrole in. Daarbij bleek dat de man vorige week al tegen de lamp was gelopen voor het rijden onder invloed. Dat bleek ook nu het geval te zijn, waarop hij mee moest naar het politiebureau. Met een proces-verbaal vanwege een alcoholpromillage van anderhalf keer de toegestane hoeveelheid werd de man even later naar huis gestuurd. Ondanks een opgelegd rijverbod stapte de Dierenaar weer achter het stuur maar werd daarbij gezien door agenten. Dat leverde hem een tweede proces-verbaal op. (028823)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Velpse stopt buit in kinderwagen

Publicatiedatum: 16-3-2010 11:07:57

VELP - Een 32-jarige vrouw uit Velp, die maandag 15 maart in haar woonplaats was aangehouden wegens winkeldiefstal bleek de buit te hebben verstopt in haar kinderwagen. De vrouw was samen met haar baby een zaak aan de IJsselstraat in haar woonplaats binnengegaan. Nadat de vrouw enkele boodschappen had afgerekend stelde het personeel een controle in. In de kinderwagen bij haar kindje werden enkele blikjes frisdrank en wasmiddel aangetroffen. De vrouw werd overgedragen aan de politie en bekende de diefstal. Ze kreeg een boete van 150 euro. (028449)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---