Eerste rating advisors van Nederland gediplomeerd door Nyenrode

16/03/2010 11:28

Nyenrode Business Universiteit

Breukelen, 16 maart 2010 - Op donderdag 11 maart 2010 hebben 16 deelnemers hun diploma van de post Masteropleiding Credit Rating Advisor voor accountants en controllers in ontvangst mogen nemen. Hiermee hebben ze de primeur in Nederland en krijgen ze, na inschrijving in het register van de Stichting NORA het recht om de titel CRAd te dragen. In september 2009 is Nyenrode Business Universiteit als eerste Nederlandse universiteit in samenwerking met de Stichting Nederlandse Orde van Rating Adviseurs en Rating Analisten (NORA) gestart met een post Masteropleiding Credit Rating Advisor voor accountants en controllers. De tweede jaargang van de opleiding zal starten op 1 september 2010.

Credit Rating

Een rating is noodzakelijk voor kredietverstrekking en wordt tevens gebruikt als kwaliteitsmaat voor een onderneming. Nyenrode biedt als enige universiteit in Nederland afgestudeerde accountants en controllers de mogelijkheid om zich te kwalificeren tot CRAd.

Accountants die deze opleiding hebben gevolgd, zijn in staat om ratings in hun adviespraktijk te implementeren. Met deze innovatie kunnen zij hun dienstverlening aanzienlijk uitbouwen. Controllers zijn met deze opleiding in staat om ratings in hun budget- en managementcyclus te implementeren. Het resultaat hiervan zijn aanmerkelijke kwaliteit- en rendementsverbeteringen, zowel voor de adviespraktijk van een accountantskantoor als voor die van een individuele onderneming.

Over Nyenrode

De Nyenrode Business Universiteit is opgericht voor en door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business-universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. De universiteit biedt (post) Masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde en opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van accountancy en controlling. Nyenrode ontwikkelt daarnaast executive-programma's en permanente educatiecursussen voor accountants en controllers.

EINDE BERICHT





http://www.nyenrode.nl

http://www.nyenrode.nl