Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 16-03-2010

Op dievenpad

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd een vermoedelijk dief aangehouden. Omstreeks 05.00 uur zagen agenten een jongen gebukt staan bij enkele fietsen aan het Inputplein. Bij het zien van de politie rende de jongen hard weg, maar kon na een korte achtervolging alsnog worden aangehouden. De 14-jarige jongen uit Amersfoort werd ingesloten voor verhoor. Het is nog niet duidelijk of de jongen inderdaad al een fiets had gestolen.

Winkeldief ontkomt

AMERSFOORT- Op maandagmiddag wist een winkeldief net te ontkomen. Omstreeks 13.30 uur zag een winkelmedewerker dat een vrouw goederen in haar tas stopte en de winkel aan het Pieter Stastokerf wilde verlaten zonder deze af te rekenen. De winkelbediende ging achter de vrouw aan. Zij spring direct op haar snorfiets en reed nog tegen het been aan van de 26-jarige winkelbediende. Zij raakte hierbij niet gewond. De politie heeft het vermoeden wie de winkeldief is en doet hier onderzoek naar.

Rijden op gestolen

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werden drie personen aangehouden omdat zij een gestolen snorfiets in hun bezit hadden. Omstreeks 12.30 uur zagen agenten twee jongens op een snorfiets zitten op de Witte de Withstraat. Onderzoek wees uit dat de snorfiets van diefstal afkomstig was en de twee opzittende in de leeftijd van 15 jaar uit Amersfoort werden direct aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat een andere 15-jarige jongen uit Amersfoort ook betrokken was bij de diefstal. Hij werd ook aangehouden.