Ministerie van Defensie

Hangaar Valkenburg wordt theater

16 maart 2010, 11.56 uur

Een hangaar op voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg is gisteren door staatssecretaris Jack de Vries overgedragen aan de makers van de musical Soldaat van Oranje. De vliegtuighangaar wordt verbouwd tot theater De TheaterHangaar. In deze toneelzaal gaat Soldaat van Oranje op 30 oktober 2010 in première.

Op het terrein waar het theater gebouwd wordt ondertekenden de betrokken partijen de huurovereenkomst en droeg De Vries de sleutel van het terrein symbolisch over aan regisseur Theu Boermans.

Kameraadschap als raakvlak

Vanwege de vele raakvlakken van Soldaat van Oranje met de krijgsmacht heeft de staatssecretaris de samenwerking ondersteund en zich ingezet voor de locatie Valkenburg. "Een belangrijk element bij Defensie is kameraadschap. Deze waarde is ook terug te vinden in de musical Soldaat van Oranje", aldus de bewindsman.

Unieke locatie

Uiteindelijk zijn afspraken gemaakt met het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB), onderdeel van het ministerie van Financiën en de gemeente Katwijk om op deze unieke locatie een theater te vestigen. De voormalige vliegtuighangaar wordt verbouwd tot een theater met ruim 1100 stoelen, verschillende foyers, een brasserie en een volwaardig restaurant.