Senternovem

16-03-2010 |

Supplement voor eerder afgegeven labels

Ondanks de introductie in januari 2010 van het vernieuwde energielabel, behouden bestaande energielabels (uit 2007 tot en met 2009) in de oude layout hun geldigheid. Woningeigenaren (ook woningcorporaties en particuliere verhuurders) en gebouweigenaren kunnen wel via internet en geheel vrijwillig een supplement opvragen op het bestaande energielabel voor woningbouw. Dit supplement bevat dezelfde informatie als het vernieuwde energielabel. Het supplement is een aanvulling op het oorspronkelijk afgegeven label, dat het juridisch geldige document blijft.

Uniek
Een woning- of gebouweigenaar kan zelf het supplement downloaden op een door Agentschap NL gefaciliteerde website. Elk supplement is uniek door een koppeling van het oorspronkelijk afgegeven energielabel aan het unieke afmeldnummer van dat label.

Meer duidelijkheid
Het supplement lijkt sterk op een energielabel in de vernieuwde layout. Het voegt informatie toe aan het bestaande label, zie het als leeswijzer. Gegevens die al bekend waren - zoals labelklasse en opnamedatum - worden direct in het supplement opgenomen. Onderdelen die niet bekend zijn, staan uiteraard ook niet op het supplement vermeld. Voorbeelden hiervan zijn het gas- en elektriciteitsverbruik. En dan zijn er nog gegevens die de gebruiker zelf toevoegt: het subwoningtype (verplicht), de geadviseerde maatregelen en de straatnaam (niet verplicht).

Geen zelfstandig label
Hoewel het supplement lijkt op het verbeterde label, zal duidelijk zijn dat het geen zelfstandig label is. Het oorspronkelijk afgegeven energielabel blijft het juridisch geldige document. Het supplement is dus alleen geldig in combinatie met het oorspronkelijk afgegeven energielabel!

Zo werkt het
Stel u bent in het bezit van een bestaand energielabel en u wilt dat aanvullen met een supplement. Dan gaat u als volgt te werk.
1. Ga naar de site de website www.energielabelsupplement.nl
2. Vul in het bovenste gedeelte van het onderstaande formulier de volgende informatie in: afmeldnummer, opnamedatum, postcode, huisnummer en (optioneel) huisnummer toevoeging! U vindt deze gegevens op uw originele energielabel. Klik na het invullen op de knop zoeken.

3. Als het energielabel bekend is, dan verandert de waarde van status naar 'gevonden'. Kies, indien noodzakelijk, het type woning dat bij uw woning past. Het systeem toont de voor u beschikbare woningtypen. Een beschrijving hiervan kunt u vinden onder 'meer uitleg over woningtypen'.

4. Vink op het formulier de maatregelen aan die op het label staan dat u al in bezit heeft.

5. Kies 'downloaden' om het supplement op te halen. U krijgt het supplement in de vorm van pdf bestand aangeboden, dat u kunt afdrukken. Bewaar deze afdruk bij uw eerder afgegeven energielabel. Het supplement zonder het oorspronkelijke energielabel is niet rechtsgeldig.

Het supplement is voor de klanten van de energielabeladviseur. Dus graag ook op deze manier beschrijven. Dit kan een extra service van de energielabeladviseur zijn aan zijn klanten waarvoor hij in 2008 0f 2009 een energielabel heeft gemaakt.
Wijzigingsdatum |

16-03-2010