Gemeente Brummen


Eerste editie 'ElzenbosNieuws' in Regiobode

(Oorspronkelijke publicatie datum: 16-03-2010)

In het huis-aan-huisblad Regiobode treft u deze week een speciaal katern aan over het nieuwe woningbouwproject Elzenbos in Brummen. Met deze uitgave willen gemeente en betrokken marktpartijen de schijnwerpers zetten op de prachtige nieuwbouwwijk die in Brummen-Noord wordt gerealiseerd.

Voor ieder wat wils!
Bij de nieuwe wijk Elzenbos gaat het in totaal om het bouwen van 738 woning. De eerste fase van het project voorziet in de bouw van 133 woningen. Zestig procent van de woningen bestaat uit sociale woningbouw en de overige veertig procent is woningbouw in het vrije sector segment. In de eerste fase van de uitbreidingswijk worden zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Met andere woorden, voor ieder wat wils in de nieuwe uitbreidingswijk! De woningen in de Elzenbos worden gerealiseerd door de volgende samenwerkende partijen: Woningstichting Brummen, Bouwfonds Ontwikkeling, Bouwonderneming De Veluwezoom, Van Campen Bouwgroep en Roosdom Tijhuis. Ook de gemeente Brummen is nauw bij het project betrokken.

Voor de eerste fase is een stedenbouwkundig ontwerp ontwikkeld die de basis biedt voor een mooie nieuwe wijk die past bij de kwaliteiten van het dorp Brummen. Groen speelt hierbij een belangrijke rol. De wijk is ruim opgezet en ook parkeerplaatsen en speelvoorzieningen vormen een belangrijk onderdeel van het plan. Een goede ontsluiting van de wijk is geregeld door de aanleg van een rotonde op de Zutphensestraat. De nieuwe wijk Elzenbos wordt zoveel mogelijk autoluw, zonder doorgaand verkeer. Hierdoor ontstaat er een kindvriendelijke woonwijk.

Laatste nieuws
Voor het laatste nieuws over dit project kunt je ook terecht op de projectpagina op onze gemeentelijke webiste. Belangstellenden voor een woning kunnen naar de website www.elzenbos.nl. Daar presenteren de marktpartijen hun aanbod binnen dit woningbouwproject. Ook vind je daar informatie over de verkoop. De speciale uitgave 'ElzenbosNieuws' (die na de zomer een vervolg gaat krijgen) kun je alvast hier raadplegen. Voor vragen aan de gemeente over dit project kunt u terecht bij de gemeentelijke projectleider Linda Sprikkelman. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 82 53 of mailadres l.sprikkelman@brummen.nl.