Hilversummer wordt Lotto-miljonair

16/03/2010 13:07

De Lotto

Een man uit Hilversum heeft met Lotto 1 miljoen euro gewonnen. De gelukkige winnaar speelt sinds 1984 Lotto met dezelfde getallen, 1-9-12-20-29-38 en de kleur paars. Tijdens de Lotto-trekking van zaterdag 6 maart had hij alle 6 getallen goed, wat betekent dat hij de eerste prijs van 1.000.000 euro heeft gewonnen.

"Ik ben heel erg blij met het prijzengeld! Ik speel Lotto voor de goede doelen, maar natuurlijk ook om te winnen. Ik heb alleen nog geen bestemming voor het prijzengeld. Een vakantie zal er in ieder geval wel inzitten en de rest gaat voorlopig op de spaarrekening," aldus de winnaar.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 13 maart is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 21 miljoen euro, op dit moment de hoogste Jackpot van Nederland en de hoogste Lotto Jackpot ooit.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.