Gemeente Beek


GGD nodigt meisjes uit voor vaccinatie

Logo GGD Zuid-Limburg Oproep voor HPV-vaccinatie vandaag op deurmat

Â

Op dinsdag 16 maart 2010 is de oproep voor de HPV-vaccinatie voor het eerst bij 12-jarige meisjes op de deurmat gevallen. De meisjes worden uitgenodigd voor de nieuwste vaccinatie binnen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Deze RVP-vaccinatie bestaat uit drie prikken en biedt bescherming tegen de twee meest (70%) voorkomende vormen van baarmoederhalskanker. Tevens ontvangen vandaag ook de meisjes die eerder wel waren uitgenodigd, maar geen of geen volledig gebruik hebben gemaakt van hun recht op een HPV-prik, nogmaals een oproep.

Â

Start HPV-vaccinaties in regio Zuid-Limburg

De HPV-vaccinatiecampagne start weer. Alle meisjes geboren in 1997 hebben nu hun eerste uitnodiging ontvangen voor de drie gratis prikken tegen baarmoederhalskanker. De meisjes (geboortejaren 1993 t/m 1996) die vorig jaar geen gebruik hebben gemaakt van de inhaalcampagne, krijgen een tweede kans. Dit geldt ook voor de meisjes die de serie van drie prikken in 2009 niet hebben afgemaakt.

Â

Surf, chat en bel

Op de speciaal ontwikkelde website www.prikenbescherm.nl staan veel vragen en antwoorden over de HPV-vaccinatie. Iedere woensdagmiddag is er van 14.00 - 16.00 uur de mogelijkheid om te chatten met een deskundige. Ook is er een landelijke informatienummer 0800 301 8051 waar mensen met hun vragen terecht kunnen.

Â

Regionale voorlichtingsbijeenkomst

Op woensdagavond 24 maart organiseert het Academisch Ziekenhuis Maastricht voor meisjes en hun ouders/verzorgers een gratis voorlichtingsbijeenkomst over de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Meer info: www.oncologiecentrum.azm.nl Aanmelden kan tot uiterlijk 19 maart 2010 via E oncologiecentrum@mumc.nl of via

T 043 387 61 93.

Â

Humaan Papillovirus

Baarmoederhalskanker is een ernstige ziekte. Elk jaar gaan in Nederland ongeveer 200 vrouwen er aan dood. Je kunt de ziekte krijgen na een infectie met het humaan papillomavirus (HPV). Dit virus veroorzaakt circa 70% van de baarmoederhalskanker-gevallen. De HPV-vaccinatie beschermt tegen een infectie met dit virus.

Â

Reguliere Zuid-Limburgse BMR en DTP vaccinatiecampagnes

Vaccinatiecampagnes vergen veel van een organisatie als de GGD. Zeker als een GGD pas net een vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep achter de rug heeft. Vandaar ook dat de GGD Zuid Limburg deze nieuwste RVP-vaccinatie (en deze laatste HPV-inhaalcampagne) combineert met haar jaarlijkse BMR- en DTP vaccinatiecampagne voor de negenjarigen uit Zuid-Limburg. Dit zal de GGD voortaan ieder jaar op deze wijze doen. Voor meer specifieke/logistieke informatie over de vaccinatiecampagnes check www.ggdzl.nl.

Â