FloraHolland


FloraHolland doet solide CAO-eindbod

FLORAHOLLAND, 16 maart 2010 (persbericht) - Bloemenveiling FloraHolland heeft na zes onderhandelingsrondes de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond afgelopen vrijdag een eindbod gedaan voor een CAO met een looptijd van 15 maanden tot 1 april 2011. Dit solide eindbod voorziet in een loonsverhoging van 0,75 procent per 1 januari 2010 en 0,25 procent per 1 januari 2011. Daarnaast ontvangen de medewerkers een eenmalige uitkering van 125 euro in juli en wordt geïnvesteerd in vergroting van de werkzekerheid van FloraHolland-medewerkers. Dat gebeurt onder meer door het bieden van opleidingsmogelijkheden, met name aan medewerkers zonder diploma. Onderdeel van het eindbod is ook een verdere harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, met als doel verschillen in arbeidsvoorwaarden voor hetzelfde werk bij de diverse FloraHolland-vestigingen op een verantwoorde manier op te heffen.
Het bod is financieel en sociaal verantwoord, zeker gezien de economische crisis waarvan ook de sierteeltsector last heeft. Volgende week leggen FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond het CAO-eindbod aan hun kaderleden voor.

Over FloraHolland
De coöperatieve bloemenveiling FloraHolland biedt telers en klanten een netwerk van zes (inter)nationale marktplaatsen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde), een landelijk opererende bemiddelingsorganisatie (FloraHolland Connect) en een internationaal actieve afdeling Import. De jaaromzet is ruim 3,8 miljard euro. Als wereldwijd grootste veilingorganisatie verwerkt FloraHolland jaarlijks ruim 12 miljard bloemen en planten. Bij FloraHolland werken bijna 4400 medewerkers.