Gemeente Maasgouw


Brede school Maasbracht

Het plan voor de Kruisstraat voorziet in een sterke combinatie van onderwijs en zorg: scholen, kinderopvang, thuiszorg, bibliotheek, Centrum voor Jeugd en Gezin, GGD, Riagg, poliklinische ruimten en een zorgcentrum.
Deze partners zijn in gesprek met elkaar om de inhoudelijke samenwerking verder vorm te geven. Doel is om samen een brede dienstverlening tot stand te brengen voor onderwijs en zorg voor de jongeren, hun ouders en andere inwoners van Maasbracht. Voor het gebouw ligt er inmiddels een Programma van Eisen en er is een architect geselecteerd om na de politieke besluitvorming te starten met het ontwerptraject.

Juiste kaders voor Brede School Maasbracht
Door de partners van de toekomstige Brede School Maasbracht en de gemeente Maasgouw is in 2009 hard gewerkt. Zichtbare vorderingen zijn er nauwelijks, maar het gehele plan is noodzakelijkerwijs meermalen (opnieuw) financieel, fiscaal en juridisch bekeken. Deze analyses zijn op dit moment nog in volle gang.

De Brede School Maasbracht is onderdeel van een groter plangebied aan de Kruisstraat te Maasbracht. Het college streeft ernaar het totale plan eind april volledig onderzocht en beschreven te hebben. Dit betekent dat het geduld van de Brede School partners en de gemeenteraad nog een aantal weken op de proef wordt gesteld. Vanaf eind april wordt iedereen geïnformeerd. De partners voorzien hierbij ieder hun eigen achterban van nadere informatie. Verder wordt er een algemene informatiebijeenkomst georganiseerd op 18 mei voor de Brede School partners, de leden van de gemeenteraad en overige belangstellenden. Daarna wordt de informatie ter besluitvorming (go/no go) aangeboden aan de gemeenteraad, met bespreking in de commissie op 25 mei en in de raad op 3 juni a.s.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00