Gemeente Overbetuwe


Alle Gelderse wegwerkzaamheden op één website

---

Weggebruikers willen goed geinformeerd worden over wegwerkzaamheden en omleidingen. Daarom is er vanaf 12 maart één website met alle wegwerkzaamheden: www.bereikbaargelderland.nl.

Alternatieve route

Deze website informeert weggebruikers in Gelderland over wegwerkzaamheden én omleidingroutes. Wanneer er een straat of snelweg is afgesloten, is ook informatie beschikbaar over een alternatieve route. Weggebruikers kunnen zich bovendien aanmelden voor een e-mailservice. Ze ontvangen dan een gratis bericht wanneer er bijvoorbeeld in de buurt, of op de route naar het werk, wegwerkzaamheden zijn gepland.

Gemeenten leveren informatie aan

De provincie Gelderland heeft leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid hoog op de agenda staan. Daarom nam zij het initiatief om een website te maken met een volledig overzicht van alle wegwerkzaamheden. Alle Gelderse gemeenten, verenigd in de vervoerregioâs en Rijkswaterstaat, leveren hiervoor geregeld informatie aan.

Betere doorstroming

Wegbeheerders hebben voortaan beter zicht op elkaars wegwerkzaamheden. Zo kunnen ze wegwerkzaamheden beter op elkaar afstemmen. Hierdoor hebben weggebruikers er minder last van. Dit komt de doorstroming ten goede.