Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 16-03-2010

Onbekende man mishandelt vrouw (32)

BREDA: Een 32-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is dinsdagochtend 16 maart 200 door een nog onbekende man mishandeld. Het geweld vond plaats op een parkeerterrein aan de Gasthuisvelden in Breda. Rond 11.30 uur troffen agenten de 32-jarige vrouw, enigszins
gedesoriënteerd, aan in haar geparkeerde auto. Ze bleek gewond te zijn en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd een lichte snijwond in haar hals met vijf hechtingen verzorgd. Vermoedelijk is deze verwonding toegebracht met een steekwapen. Daarnaast had de vrouw een blauw oog en licht gekneusde ribben opgelopen. Het is op dit moment nog onduidelijk wat er precies gebeurd is en wat het mogelijke motief is geweest. De politie hoopt door nader verhoor van het slachtoffer en een sporenonderzoek en buurtonderzoek op de plaats van het delict meer duidelijkheid te krijgen.
Kort na het incident verstuurde de politie een sms-bericht aan 1.629 ontvangers met het verzoek om uit te kijken naar de nog onbekende dader: een licht getinte man van circa 38/40 jaar oud, zwart kort haar met een slag, gekleed in een zwart leren jack en een donkere broek.

Arrestatie wegens brandstichting

BREDA: De politie heeft een 56-jarige Bredanaar gearresteerd op verdenking van brandstichting. Op maandagavond 15 maart omstreeks 20.20 uur kwamen de brandweer en de politie in actie bij een woning brand aan de Spuistraat. Het ging om brand in een woning op de bovenste verdieping van een 4-laags flatgebouw. Er was sprake van een hevige rookontwikkeling in de woonkamer. Nadat de brandweer het vuur geblust had, bleek dat de bank in de woonkamer geheel uitgebrand was. Uiteraard was daarbij de nodige rook- roet- en waterschade ontstaan. De 56-jarige bewoner was niet gewond geraakt. Hij werd gearresteerd op verdenking van brandstichting. Inmiddels heeft hij bekend dat hij de bank zelf in brand heeft gestoken. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Over zijn motief is op dit moment nog niets bekend.

Politie neemt skimapparatuur in beslag

PRINSENBEEK: Maandagavond 15 maart 2010 meldde een oplettende getuige dat er vermoedelijk iets niet in de haak was met de pinapparatuur bij een bank in Loopstraat in Prinsenbeek. Nader onderzoek wees uit dat er zogenaamde skimapparatuur geïnstalleerd was. Op de geldautomaat was een strip geplakt waarin een kleine camera zat. De apparatuur is in beslag genomen voor onderzoek. Technisch rechercheurs zullen de apparatuur op sporen onderzoeken. De bewuste bank is door de politie geïnformeerd, zodat zij de rekeninghouders kan informeren over het voorval. Er zijn (nog) geen verdachten aangehouden.

Skimmen is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van pinpas- of creditcard gegevens. Criminelen kopiëren op vernuftige wijze de elektronische gegevens van een pas en bemachtigen de bijbehorende pincode. Dat gebeurt op het moment dat er een
betaaltransactie via een pinapparaat plaatsvindt of als er geld wordt opgenomen bij en geldautomaat. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, waarmee met de pincode transactie gedaan worden. De eigenaar van de originele pas wordt daarmee financieel gedupeerd. Skimmen kan voorkomen worden door goed op te letten bij
pintransacties. Kijk of er niet gerommeld is met de apparatuur. Het advies is om het intoetsen van pincode altijd af te schermen met de andere hand.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-03-2010 13:51 | © Regio Midden en West Brabant |