CNV Vakmensen stelt containerverlader ECT ultimatum

16/03/2010 15:04

CNV Bedrijvenbond

Persbericht

CNV Vakmensen

16 maart 2010, Utrecht


------

CNV Vakmensen stelt containerverlader ECT ultimatum

'Knelbod' moet eindbod verdrijven

Het 'knelbod' van een ultimatum moet ECT laten inzien dat het tekortschietende eindbod over een nieuwe cao van tafel moet. Dat ultimatum stelde CNV Vakmensen dinsdag 16 maart aan containerverlader ECT in de Rotterdamse haven. Als ECT niet vóór 1 april akkoord gaat met de ingediende cao-eisen van de bond, sluit onderhandelaar Albert van Damme acties op de terminal niet uit.

De bond wil een cao voor twee jaar afsluiten, tot en met 31 maart 2011. Per april wil CNV Vakmensen een loonsverhoging van 1 procent, aangevuld met een eenmalige uitkering van duizend euro in januari volgend jaar.

Onderhandelaar Van Damme: "Wij willen voor elke werknemer een persoonlijk budget dat kan worden aangesproken in geval van ontslag. Verder willen we ondermeer dat ECT een proef begint met vijftien zogenoemde EVC-trajecten waarbij de verworven competenties van mensen een rol van betekenis gaan spelen."

CNV Vakmensen stelt het ultimatum nadat acht keer onderhandelen over een nieuwe cao tot dusver geen resultaat opleverde.





http://www.cnvvakmensen.nl

http://www.cnv.net