Politie Amsterdam-Amstelland

25 BRITSE CRIMINELEN IN REGIO AANGEHOUDEN (16-03-2010)

Depolitiezoekt.nl homepage Op de site www.depolitiezoekt.nl staan vanaf dinsdag 16 maart foto's van zes voortvluchtige Britse criminelen. Zij worden vanwege ernstige midrijven in het Verenigd Koninkrijk gezocht en houden zich vermoedelijk in de regio Amsterdam schuil. Sinds oktober 2008 heeft de politie Amsterdam-Amstelland in haar regio al 25 Britten aangehouden die zijn veroordeeld voor of werden verdacht van ernstige criminele activiteiten.

'Amsterdam is geen schuilplaats'
"We willen Britse voortvluchtige criminelen duidelijk maken dat Amsterdam en omgeving geen prettige plek voor ze is", verklaart commissaris Liesbeth Huyzer, verantwoordelijke voor Opsporing binnen de korpsleiding van de politie Amsterdam-Amstelland. "Daarom roepen we nu ook nadrukkelijk de hulp van het publiek in door de foto's van gezochte Britten op www.depolitiezoekt.nl te plaatsen."

Operation Return
In samenwerking met de Britse Serious Organised Crime Agency (SOCA), Crimestoppers UK, het Openbaar Ministerie Amsterdam en de stichting M., zoekt de Amsterdamse politie onder de naam "Operation Return" actief naar voortvluchtige Britse criminelen die in Nederland verblijven. Zij blijken zich vaak schuil te houden in Amsterdam en omgeving. Daarom is de jacht op Britse voortvluchtigen in de afgelopen anderhalf jaar versterkt met als resultaat dat al 25 personen zijn aangehouden. Zij werden in het Verenigd Koninkrijk gezocht vanwege zware misdrijven als: doodslag, gewapende overvallen, diefstal met geweld of de import van en handel in verdovende middelen of vuurwapens.

Als blijk van waardering voor alle inzet en aanhoudingen ontvangt een aantal Amsterdamse rechercheurs op 23 maart in Londen een speciale award uit handen van de leiding van de SOCA.

Opsporing Verzocht en Ter Plaatse
Dinsdagavond 16 maart wordt in de tv-uitzending van Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed aan één van de zes zaken. In de tv-uitzending van het regionale opsporingsprogramma Ter Plaatse wordt morgen aan alle zaken aandacht besteed, omdat we vooral verwachten dat de bewuste verdachten zich in onze regio ophouden.

» Bekijk de foto's


____________________