Vereniging Milieudefensie


Vrijwilligers Milieudefensie krijgen koninklijke onderscheiding

Amsterdam, 16 maart 2010 - Twee leden van de afdeling Milieudefensie Heemskerk, Marianne van Gemert en Ilse Pordon, hebben vorige week van de heemskerkse burgemeester Nawijn een koninklijke onderscheiding gekregen voor hun inzet voor Milieudefensie en voor hun andere vrijwilligerswerk.

Van Gemert en Pordon zijn al jarenlang actief voor de lokale Milieudefensiegroep in Heemskerk en doen als vrijwilligers ook mee aan activiteiten van de landelijke vereniging. Zij waren onder andere actief als Milieudefensie Klimaatheld, EKOteller en hebben op vele beurzen en markten mensen enthousiast gemaakt voor de campagnes van Milieudefensie.

In 2009 vierde de Heemskerkse Milieudefensie-afdeling haar twintigjarig bestaan. De twee onderscheiden vrijwilligers stelden bij dat jubileum vast dat er in die tijd veel bereikt is: "Twintig jaar geleden was er geen sprake van afvalscheiding. Nu wordt bijna alles hergebruikt. Twintig jaar geleden werd er gelachen als er werd gesproken over zonne-energie of windenergie. Nu siert een windmolen trots de ingang van Heemskerk."

De achterban van Milieudefensie

Milieudefensie is een vereniging met tachtigduizend leden en donateurs. Verdeeld over Nederland zijn er ongeveer negentig lokale Milieudefensie-afdelingen waarbinnen vrijwilligers zich in hun woonplaats of regio vrijwillig inzetten voor een beter milieu. Zij boeken vaak mooie resultaten, zoals minder autoverkeer in de binnenstad, het behoud van een mooi natuurgebied of meer biologische voeding in de lokale supermarkt.

Wie meer wil weten over de mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan het werk van Milieudefensie, kan kijken op: www.milieudefensie.nl/doemee