Gemeente Kollumerland

PB 21/2010 Nuttig resultaat werk-leerproject Kollumerland c.a. en Lauwerscollege

Kollum,12 maart 2010

Op donderdag 4 maart jl. overhandigden leerlingen van de CSG Lauwerscollege te Kollum een aangepaste steekkar voor het vervoer van stoelen aan de gemeente Kollumerland c.a. Deze steekkar is het tastbare resultaat van een werk-leerproject van het Lauwerscollege in samenwerking met de gemeente.

Op verzoek van locatiedirecteur Jaap Holvast van de school wordt binnen de gemeente regelmatig gekeken naar mogelijkheden om leerlingen van de school ervaring op te laten doen met concrete werkopdrachten. De aanpassing van de steekkar was zoân opdracht. Er was namelijk geen geschikt vervoermiddel voor het verplaatsen van stoelen binnen het gemeentehuis voorhanden. Door een aanpassing aan de bestaande steekkar kunnen nu stapels stoelen en tafels gemakkelijker binnen het gemeentehuis worden vervoerd. Leerlingen van het Lauwerscollege hebben onder leiding van hun docent de heer Feenstra, het probleem geanalyseerd, een plan gemaakt en vervolgens de metaalbewerkingen uitgevoerd.

Vanwege het dreigende tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten wordt ook landelijk gezocht naar manieren om dit probleem op te lossen. Overheid, onderwijs en bedrijfsleven kunnen samen de âgouden driehoekâ vormen om dit soort werk-leerprojecten op grote schaal vorm te geven. De gemeente Kollumerland c.a. is zich hier terdege van bewust en zet zich actief in om hieraan een bijdrage te leveren.


---

***************************
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.